Vucic: Amikor mindenki más lehajtott fejjel hallgat, Magyarország felemeli a szavát Szerbiáért

2022. március 19. 13:31
A szerb államfő szombaton Újvidékre érkezett Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen.

A szerb államfő köszönetet mondott a magyar kormányfőnek azért a támogatásért, amelyet Budapest évek óta Belgrádnak nyújt.  „Ebben a nehéz válságban egy dologról egyeztünk meg. Bármi, ami hiányzik Szerbiának, azt először Magyarország fogja felajánlani, és bármi, ami hiányzik Magyarországnak, azt először Szerbiától várhatja”  – fogalmazott a szerb államfő. 

Így kell barátságot építeni és erre a barátságra nagyon büszke is vagyok”

– jelentette ki Aleksandar Vucic.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benkő Vivien Cher

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Akkor minden európai kormányfő háborút akar, rajtuk kívül?"

Szerintem a dolgok nem egyértelműek. Pld. Macron, vagy Scholz is, szinte naponta telefonon tárgyal Putyinnal

Vona arról beszélt, hogy március 15-én a bukott MZP lépett a nyilvánosság elé.......ennek egyik indirekt jele az is, hogy a mandineren már csak az eddig megszokott, alacsony IQ-val, tájékozottsággal, a nemzetközi, geopolitikai összefüggések megértésére képtelen, de annál nagyobb elvtársi , ideológiai elkötelezettséggel bíró öreg bolsik - XXX.Rabomobil, Csokkantak, egy kommentelő, foldizs, Genus, stb. - hörögnek hovatartozásukra utaló stílusban.
Azok, akik 90 előtt lelkesen éltették a szovjet-magyar barátságot, gyilkos, háborús bűnös volt számukra Nixon, 56-ban behívták az oroszokat, majd egy mozdulattal kidobták a munkásmozgalmi relikviáikat, a fal felé fordították Lenin szobrukat, lelkesen tapsoltak a balliberálisok országfosztásához, rövid idő alatt rátaláltak az új seggre, amit a régi felbuzdulással nyalnak. Ezeknek a gyökérteleneknek mindegy, hogy kit szolgáljanak, a lényeg a gerinctelen önfeladás, az idegen érdekek képviselete, mindennek, ami a nemzeti érdekekről szól, a dühödt bírálata.
Európában ma két államférfi próbálja felelősen, a jövőre is figyelve, Európa gyarmati helyzetét is tudomásul véve kezelni a helyzetet, az egyik Sholcz német kancellár, a másik Orbán Viktor. De Gaulle halála óta a franciák kiestek ebből a sorból, míg Itáliának hosszú évek óta a nemzetközi pénzintézetek jelölik ki választások nélkül a miniszterelnököket.

Még annyit, hogy üdítő, amikor két szomszédos ország a közös megmaradásért, a jövőért tevékenykedik, nem feledve a kölcsönös és jogos történelmi sérelmeiket, de felismerve a kor diktálta egymásrautaltságot, az együttműködés egyedüli alternatíváját.
A két miniszterelnök fejben már a tizedik lépést elemzi, játssza le az európai és a világgazdasági sakktáblán. Ők már világosan látják a világgazdasági pólusok átrendeződését, az új gazdasági világrendet. Aminek részeseivé lehet majd válni, de ki is lehet belőle maradni, gazdasági és politikai értelemben az út szélére kerülni. Mindezekről számos nyugati szakértői elemzés is szól, de e folyamatok megismeréséhez nem szükséges több diploma és több nyelv ismerete sem, a holnap épül a szemeink előtt.
A hosszú évek óta egyedülállóan eredményes külgazdaság politikánknak köszönhetően Magyarország megválthatja jegyét az új szuper expresszre. Az ellenzék az idegen mozdonyvezetővel, fűtővel irányított 275-ös gőzmozdony vontatta Magyarországban érdekelt. Egy csatlós, idegen tőke által kizsigerelt banán köztársaságban......

Hát most éppen ismét Milánóban lakom, s szinte naponta érintkezem a tőzsdei ismerőseimmel. Igaz, Rómához képest Milánó is vidéknek számít.....innen meg Budapest.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés