La Vanguardia: Nehéz lenyelni a magyar jobboldalnak, hogy a határon túliak jelentős része cigány

2022. március 9. 9:08
A spanyol lap szerint már az is újdonság, hogy Magyarország segíti a menekülteket és nem használja rájuk a „migráns” jelzőt.

A La Vanguardia olvasótudósítója arról írt, hogy Orbán Viktor, aki évekig a menekülteket támadta, most irgalmas szamaritánussá változott, és segíti a menekülteket, és mindenki mást is erre szólít fel. A cikk kitért arra, hogy a magyar állam és a civil társadalom mindent megtesz az országba érkező ukrajnai menekültek ellátásáért, pedig már több mint 150 ezren érkeztek hazánkba.

A szerző szerint figyelmet érdemel Orbán Viktor diskurzusának változása

Nem sokkal ezelőttig Putyin nagy szövetségesének mondhatta magát, most azonban ellenzi a háborút. Az Európai Unió számára ugyanakkor megtiltotta, hogy a területén keresztül szállítson fegyvereket Ukrajnába. A szerző szerint

az önmagában újdonság, hogy Magyarország segíti a menekülteket.

Nem használja rájuk a „migráns” jelzőt, hanem „harmadik országbeli állampolgárokként” utal rájuk, ami kicsit hosszú, de végülis helyes.

„Ez még mindig Orbán Viktor Magyarországa”

A cikk kitért arra is, hogy Magyarország tényleg a menekültek segítségére siet, akár abban, hogy majd visszatérhessenek Ukrajnába, akár, hogy továbbutazzanak, vagy végül Magyarországon maradjanak. Ugyanakkor ez a szerző szerint még mindig Orbán Viktor Magyarországa, és

vannak a kormányfő követői között olyanok, akik nehezen emésztik meg a szemléletváltást.

Ők méltatlankodnak azon, hogy Magyarország segíti az ukránokat, mikor Ukrajna mást se tett, mint elnyomta a Kárpátalján élő magyar kisebbséget. A szerző szerint azt is nehéz lenyelni a magyar jobboldal számára, amely nagyon nacionalista és körültekintő a határon túl élő magyar kisebbségekkel, hogy a külföldön élő magyarok jelentős része cigány.

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 193 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

kedves toluk hogy faji hovatartozas szerint listazzak oket
ahhoz viszont nagyon hulyenek kell lenni hogy ne lassak a kulonbseget egy agressziv, zoldhataron betoro rendorre tamado gazdasagi migrans es egy szomszedos haboru elol szabalyokat betartva menekulo valodi menekult kozott.

Minden menekültet cigánynak néz.

A fene sem érti, mégis miért érzi itt a legjobban magát? Hiszen itt él.

Csinálhatunk amit akarunk, rossz.

Mivel Magyarországon él illene néhány dolgot tudnia, ahogy a ,,hiteles,, nemzetközi médiafirkászoknak is.

1. Az ukrán háborút megelőzi az ukrán polgárháború, amely már nyolc éve tart.
2. Ukrajna 30 éves felszabadulás utáni múltja nem szól másról, mint a kormányok csalásáról, az ország le gatyásításáról és a vezetők egyéni gyarapodásáról. A nemzetiségiek vegzálásáról, az erőszakos integrálásukról.
3. Ukrajnának 1990 évben - az önálló váláskor - 51,89 millió volt a népessége. 2020 évben már csak 43,7 millió. Mire vége lesz a háborúnak és konszolidálódik a helyzet jóval 40 millió alatt lesz a népesség.
4. Az eddig felsoroltakon kívül a 30 évben az ukrán kormányok csak követelőztek, mindenkit hibáztattak, ahogy most is teszik.
5. Nem gondoskodtak a lakosság számára az óvóhelyekről, nem segítették őket, amikor még nem vette körül a városokat az orosz hadsereg, hogy el tudják hagyni a várost. Élőfalnak használják a lakósságot.
6. Ukrajna nem alkalmas az EU és NATO tagságra és ezzel a kormánnyal tíz év múlva sem lesz alkalmas.

A szerző rövid nacionáléja

"Magyarországon élek. Néhány évig koordináltam egy spanyol nyelvű, Magyarországgal foglalkozó digitális projektet. El Quincenal de Hungría volt a neve. Argentínában születtem, 14 évig Spanyolországban éltem, 2004 óta pedig Budapesten élek a családommal. Általános iskolai tanár vagyok, Argentínában szerzett és Spanyolországban elismert diplomával, valamint a Barcelonai Autonóm Egyetem szociális és kulturális antropológusa. Magyarországon spanyol tanárként dolgoztam, 2013 óta pedig szociális munkásként, először a Vöröskeresztnél, most pedig a Máltai Szolgálatnál. A Petroff a bolgár nagyapámtól származik. Az 1980-as években Szófiában éltem, és itt Magyarországon is a bolgár kolónia része vagyok."
https://www.lavanguardia.com/a..

Persze, meg Márki Zay. Vagy ezt nálatok már nem szabad észrevenni?

1939-ben befogadtuk a lengyel menekülteket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés