Márki-Zay az orosz tankok elől menekülőkről: Nagyon sok kárpátaljai magyar inkább oroszpárti lehetett

2022. február 28. 12:10
„Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar az inkább oroszpárti lehetett, mint ukránpárti ebben a konfliktusban” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Mint arról lapunk is beszámolt, Márki-Zay Péter szerint „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában, és emberek halnak meg” – derült ki a baloldal miniszterelnök-jelöltjének vasárnapi hétértékelőjéből. Közösségi oldalán megosztott videójában a baloldali jelölt kérdésre válaszolva arról is kifejtette véleményét, szerinte befolyásolja-e a választás eredményét az Ukrajnából menekülők szavazata, szerinte hová fognak szavazni.

Márki-Zay: A sorozás az egy ukrán sorozás, az orosz tankok azok oroszok

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint, „többen fognak elfordulni a Fidesztől, mint korábban”. Mint folytatta: „az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon, aznap és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett 200 egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre. Most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy

azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni”.

Na, dehát a sorozás meg az orosz tankok elől menekülnek” – szúrta közbe Simon András. Márki-Zay erre úgy reagált: „Igen, de a sorozás az egy ukrán sorozás, az orosz tankok azok oroszok.

Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar az inkább oroszpárti lehetett, mint ukránpárti ebben a konfliktusban

akár, tehát én azt nem tudom kizárni, hogy a Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter idézett kijelentéseit az alábbi videóban hallgathatja vissza, 39 perctől kezdődően:

 

Fotó: Ficsor Márton

 

Összesen 324 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván képes még ennél is lejjebb menni, de számomra itt és most végleg kiírta magát az emberek közül Márki.
Hatalmas baj, hogy ez az ember lehet a miniszterelnök-jelölt, és még nagyobb, hogy az választók közel fele szavazna is egy ilyenre.

Ez nem hét pár rendőrcsizma, hanem az egész laktanyáé.

A kárpátaljai magyaroknak a szovjet időkben több joguk volt, mint amennyit az ukránoktól kaptak.

Nyomorult gazember vagy, Maki!

Moslékos ÉRTELMISÉGIEK!!!

Nem lenne ideje KIÁLLNI és FELSZÓLALNI Márki-Zay elmebeteg (és hosszan lehetne sorolni a jelzőket) kijelentéseivel szemben?

Nagy bajban van ez a kretén, ha az Ukrajnából való szegény szerencsétlen menekültekről a Fidesz melletti szavazók jutnak az eszébe.

márkizay 6 gyerekes családapa? Ez nekem gyanús! Hová tette a 7. gyerekét?

Nem vádolta meg igaztalanul, mert márkizay beszélt már a határon túliakról, hogy hová fognak szavazni.
Ezek szerint mindenki veled szemben jön az autópályán.

Örülök, hogy észrevetted. Bizony nagyon fontos, hogy egy magát keresztény édesapának nevező fickó, tudja legalább a gyerekeinek a számát.

Nanananana! Hátrább az agarakkal! Ez egy nyilvános fórum kisapám! Ide véleményt mondani, vitatkozni jönnek az emberek. Mindenki ahhoz szól akihez akar.
Például te is!!!!
Anna épp beszélgetett valakivel, amikor te, - hogy a saját szavaiddal válaszóljak - belepofáztál a vitájukba!
Vagyis, belepofáztál mások vitájába. Ez pont te voltál, te féleszű!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés