Századvég: A magyarok elsöprő többsége a békét szorgalmazza

2022. február 24. 13:19
A Századvég szerint magyarok 77 százaléka elutasítja Márki-Zay javaslatát arról, hogy hazánk magyar katonákat és fegyvereket küldjön Ukrajnába.

Az Oroszország által megindított ukrajnai katonai műveleteket megelőzően készült Századvég-kutatás rávilágít arra, hogy a megkérdezettek 83 százaléka aggasztónak tartotta, hogy Oroszország és Ukrajna között fegyveres konfliktus törhet ki a közeljövőben, míg 16 százalékuk nem fejezte ki aggodalmát ezzel kapcsolatban.

A felmérés alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a magyarok elsöprő többsége a béke megőrzését szorgalmazza a kialakult feszült helyzetben. A válaszadók 95 százaléka úgy látja, hogy mindent meg kell tenni a béke megőrzése érdekében Oroszország és Ukrajna között, ugyanakkor 4 százalékuk szerint Oroszországot minden eszközzel meg kell büntetni, akár katonai erővel is.

A döntő többség ellenzi Márki-Zay ötletét

A baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter szerint Magyarországnak akár katonákkal és fegyverekkel is támogatnia kellene Ukrajnát. Ezen felül Fekete-Győr András, a Momentum egykori elnöke szintén az ukrán kormánynak felkínálandó magyar fegyverekről beszélt. Megállapítható, hogy

a magyarok több mint háromnegyede (77 százaléka) nem ért egyet azzal, hogy Ukrajna Oroszország általi elfoglalása esetén hazánk mint NATO-tag fegyvereket és katonákat küldjön a térségbe,

ezzel szemben 19 százalékuk helyeselné ezt a lépést.

Érdekesség, hogy az ellenzéki összefogás szimpatizánsainak többsége (57 százaléka) is ellenzi a baloldal – magyar katonák és fegyverek esetleges ukrajnai bevetését – célzó javaslatát, míg ez az arány a Fidesz-KDNP szavazói esetében 86 százalék, a bizonytalanok körében 81 százalék.

Nyitóképen: Donbaszban harcoló ukrán katona. Fotó: EyePress News / AFP

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ország többsége kardinális kérdésekben pártállástól függetlenül a normalitásra szokott szavazni. Hála Istennek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés