Valóban kitört a háború?

2022. február 22. 12:12

Kontra
Facebook
Aki ebben a kérdésben jelenleg biztosat állít, jó eséllyel sarlatánságot követ el.

„Ez alól legfeljebb a nagyhatalmak vezetői képeznek kivételt, akik ismerik a nem nyilvános háttértárgyalások részleteit.

Egyelőre azonban az látszik, hogy a konfliktus nem szélesedett ki, hanem az oroszok pontot tesznek egy régóta húzódó ügy végére: a két szakadár terület orosz volt és orosz is marad. Ezt véglegesnek lehet tekinteni. Ahogy Krím hovatartozása sem kérdéses többé. Ezentúl ez a tárgyalási alap. A felek ennek tudatában ülnek le tárgyalni a jövőben.

Háború azonban egyelőre nem lesz. Az orosz (amerikai) – ukrán konfliktus azonban rengeteg tanulságot szolgáltatott. Az Egyesült Államok már hosszú ideje nem az egyedüli keményöklű játékos a ringben, a többpólusú világrenddel mindenkinek meg kell tanulnia együtt élnie! Amennyiben a nagyhatalmak vezetői valóban békét akarnak, nem kényszeríthetik egymást arra, hogy fegyverrel kelljen megvédeniük az érdekeiket.

Fontos ugyanis, hogy nincsenek jó és rossz nagyhatalmak. Mindenki követi a saját érdekeit, amelyeket alkalmanként fegyverrel is készek megvédeni. Ez a műsor ilyen. Amerika túl közel merészkedett Oroszország határaihoz, közben lelkiismeretlenül felhasználták az ukránokat arra, hogy lekössék az oroszokat.”

Nyitóképen: Orosz katonák. Fotó: EyePress News / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés