Több száz milliós járulékot nem fizettek be Iványi Gáborék

2022. február 21. 17:40
A Hírcentrum hatósági értesülésekre hivatkozva arról ír: Iványi Gáborék tartozása a bérkifizetésekkel összefüggésben keletkezett.

Mint arról beszámoltunk a hétfői nap folyamán, kivonult a NAV Iványi Gábor egyesületéhez. A Mediaworks Hírcentrum hatósági értesülésekre hivatkozva arról ír: a NAV tavaly év elején indított nyomozást ismeretlen tettes ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt. A hatóság nyomozóit a szervezet adóigazgatási munkatársai értesítették bizonyos kétséget ébresztő körülményekről. 

A büntetőeljárásban szükségessé vált bizonyos okiratok felkutatása és lefoglalása, a nyomozók ezért keresték fel hétfőn az Oltalom Dankó utcai irodáit, helyiségeit.

A NAV egyéb információt – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem árult el, ennek ellenére több részlet is kiderült, például az, hogy negyedmilliárd forintról van szó. Maga az Oltalom tudatta a közösségi médiában, hogy a NAV 246 millió forintot követel tőlük, legnagyobb részt járuléktartozás miatt. A Hírcentrum más forrásból úgy értesült, hogy Iványi Gáborék negyedmilliárdos tartozása a bérkifizetésekkel összefüggésben keletkezett, tehát az Oltalom nem fizette be munkavállalói után maradéktalanul a járulékot. Ezzel viszont nemcsak a közkasszát érhette kár, hanem adott esetben az egyes alkalmazottakat is.

Ilyen esetben – általánosságban – a munkáltató szabályszegésétől függően veszélybe kerülhet az érintett munkavállalók egészségügyi ellátása, ahogy gondok adódhatnak a nyugdíjuk körül is.

Nyitókép: Facebook

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés