Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kivonult a NAV Iványi Gábor egyesületéhez, szerinte „gyötrik és sanyargatják” őket

2022. február 21. 10:13

A volt SZDSZ-es lelkész szerint politikai támadásról van szó, arra viszont nem tért ki, mire hivatkozva vonult ki hozzájuk az adóhivatal.

2022. február 21. 10:13
null

„Nyilvánvalóan politikai üzenetről van szó” – mondta a Népszavának Iványi Gábor lelkész arra reagálva, hogy hétfőn

több tucatnyi sárga mellénybe öltözött NAV-os vonult ki a Dankó utca 11-13. szám alá a hajléktalanmentő egyesülethez,

tudósít a Telex. Hozzáteték: a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjének neve az utóbbi időben többször felmerült lehetséges ellenzéki államfőjelöltként, de helyette végül Róna Péter közgazdászt jelölték.

Iványi szerint „gyötrik és sanyargatják” őket,

és a lapnak azt is mondta, hogy az egyházának a státuszát 2017 óta nem hajlandóak rendezni. Arra nem tért ki, mire hivatkozva vonult ki hozzájuk a NAV. A hivatalnál a Telex érdeklődött az emelt létszámú jelenlét okáról és módjáról, amint válaszolnak, frissítik cikküket.

Emlékeztettek: a lelkésznek nem először gyűlik meg a baja Nemzeti Adó- és Vámhivatallal: 2021 februárjában a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyes intézményeire összesen 246 131 000 forint (ebből 90 000 000 forint késedelmi díj) büntetést szabott ki a NAV, ami az egyes intézményeik bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelentette.

Nyitókép: KlikkTV

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lugyu
2022. február 22. 09:21
Vállaljunk szolidarítást azon munkavállalók mellett, akik után nem fizettek járulékot. Ezzel veszélybe sodorták a nyugdíjukat és az egészségügyi ellátásukat!
annamanna
2022. február 22. 05:14
"Jelentős összegek érkeztek magyar papok számláira karácsonykor Egyikük elmondta, hogy (...) szerinte ezt nehéz nem egyfajta „júdáspénznek” tekinteni." https://szemlelek.net/jovedelem_karacsony/
kaktusztea
2022. február 21. 17:20
Undorító, ami itt megy. Ráadásul Iványi egyháza nem kapott egyház státuszt, de a hitgyüli megkapta a "történelmi egyház" státuszt viktortól. Dolgozzanak a fogaskerekek, fel kell oldanotok ezt a kognitív disszonanciát is, bár nincs kétségem, hogy sikerülni fog..
1000bocs
2022. február 21. 15:52
Iványi csak azt nem mondta, hogy a könyvelésük tiszta, hibátlan, és minden adót, járulékot befizettek. Olyan ugyanis hogy kiszáll a NAV a cégünkhöz, már sokunkkal előfordult. Olyan viszont hogy állami pénzből százmilliókat sikkaszt és még neki áll feljebb ha kiszáll a NAV az csak a kevesek kiváltsága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!