Cenzúrázták az Újságok és Hírkiadók Világszövetsége elnökének leleplező cikkét

2022. február 17. 19:27
Eltávolították azt a blogbejegyzést, amelyben a WIN-IFRA vezérigazgatója beszámol, hogyan hangolják össze a különböző nemzetközi médiumok Magyarországgal szembeni lejárató kampányukat.

A Club de Mediapart blogoldal arra hivatkozva törölte az eredeti, francia bejegyzést, hogy az „szembemegy a honlap által lefektetett alapelvekkel”. A bejegyzésben arról beszélt a WIN-IFRA vezérigazgatója, hogy a szervezet − mely olyan médiumokat tud tagjai között, mint a The Financial Times, The Economist, The New York Times, Le Monde, Die Welt, El País, Il Corriere Della Sera, La Repubblica − által nyújtott szolgáltatások − tagok védelme, segítség az üzleti fejlődésben − mellett információkat, állásfoglalást és véleményeket is terjeszt a rendszerében − összegezte a Magyar Nemzet.

Ezek az információk azonban „finanszírozhatók, mégpedig különféle területeken tevékenykedő érdekérvényesítő csoportok és lobbik által”– számol be a szervezet elnöke. 

„Magyarország esetében ezek a cikkek olyan, gyakran magánkézben lévő alapítványoktól származnak, mint a politikai életben aktív ismert amerikai üzletember, Soros Györgyhöz tartozó Nyílt Társadalom Alapítvány” – szerepel a cikkben. A WIN-IFRA vezérigazgatója arról is beszámolt, hogy volt már rá példa, hogy az Európai Unió és Európai Parlament is a Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlás eszközeként használta az újságírókat és sajtóorgánumokat tömörítő rendszert.

„Emberek milliói választásokon fognak szavazni egy olyan országban, amelyet különböző médiumok rendszeresen totalitáriusnak bélyegeznek meg” – fogalmazott írásában a szerző, aki rámutatott: „Európa és a Nyugat legnagyobb tekintélyű sajtóorgánumai rendszeresen kijelentik, hogy a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor személye – akit, jóllehet, szavazói demokratikusan választottak meg az ország élére – fenyegetés a demokráciára nézve”.

Az eltűntetett, eredeti, francia nylevű blogbejegyzés képrenyőfotói itt érhetőek el.

A francia írásból készített magyar nyelvű kivonat itt olvasható.

Fotó: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg hogy ferdíti a szólásmondásokat az ellenzéki jelölt:
When I was living in Lebanon a while ago, a line popular amongst the Lebanese was, “The American media treats the American people as if they were raising mushrooms: they keep them in the dark and feed them bullshit.”
(Ken Meyercord, Censorship with a Capital “C”, Inconvenient History, 2018-02-26.)

Tehát: Amikor Libanonban éltem valamivel ezelőtt, a libanoniak között népszerű volt a vélemény: Az amerikai média úgy kezeli az amerikai népet, mintha gombák lennének, amiket sötétben kell tartani és bikaszarral etetni. (bullshit jelentése hazugság, mellébeszélés)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés