Részeg és agymosott falusiakról sztorizott Márki-Zay Péter

2022. február 8. 9:15
„Kettőt-hármat átállított” – dicsekedett aktivistájával a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A Drót.info eddig még nem hallott kijelentésre bukkant Márki-Zay Pétertől – olvasható a portál keddi cikkében. Mint írják, a baloldal miniszterelnök-jelöltje tavaly decemberben, marcali fórumán is tett megdöbbentő kijelentéseket.

„Aki nem agymosott volt, és lehetett vele egyáltalán beszélni”

A hódmezővásárhelyi polgármester sztoriként elmesélte, „olvastam kommentben, hogy Miskolc és Budapest között ingázik, elhatározta, hogy minden alkalommal kinyomtat 2-300 Nyomtass te is! kiadványt, és beszór egy-egy falut, és ott beszél az emberekkel, hogy 

reggel tíz órakor egy faluban – azt mondja, hogy – kevés józan emberrel találkozott, de azok közül, aki nem agymosott volt, és lehetett vele egyáltalán beszélni, azok közül kettőt-hármat átállított.”

Márki-Zay fent idézett sztoriját az alábbiakban hallgathatja vissza:

Előzmények

Emlékezetes, Márki-Zay Péter máskor a falusi embereket tudatlannak, ostobának nevezte. Több alkalommal is elmondta, hogy eltörölné az Orbán-kormány által megvalósított rezsicsökkentést. Aláhúzta, szerinte a szüléshez nem kell orvos, közölte, hogy szülészeteket és sürgősségi ellátásokat zárna be vidéken záratna be, de arra is fény derült már, hogy támogatná a fizetős egészségügyet.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje több társadalmi csoportot megsértett már: a vidékiek mellett az időseket, fogyatékkal élőket, jobboldali szavazókat is. Kijelentései nem maradnak reakció nélkül, legutóbb egy vidéki fórumon egy mozgássérült, rokkantnyugdíjas néni kérte számon Gyurcsány jelöltjét. De Márki-Zay Péter a migráció ellenzőit is szerencsétlen és ostoba emberekként írta le.

A Fidesz is összegyűjtötte a bizonyítékokat Márki-Zay Péter ötmilliós ajánlatára

A párt azt javasolja, az összegyűjtött bizonyítékokkal keressék fel a baloldal miniszterelnök-jelöltjét a Demokratikus Koalíció telefonszámán. Bővebben is érdekel...

***

Nyitókép forrása: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 384 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint, újra és újra... képzeljük el, hogy Orbán Viktor mondott volna egyetlen egyszer ilyet. Egyetlen egyszer. Képzeljük el. (Nem tudjuk.) Képzeljük el a reakciókat. (Most teljes KUSS van a telex-444-hvg-nél, sőt lényegében általános HÍRZÁRLAT van a saját kormányfőjelöltjükről...)

Kivel? Veled?

Vagy esetleg Márki Zayra gondoltál? Akinek abból állna az érvkészlete, hogy az idézettekkel hasonló, ott helyben el nem dönthető kérdéseket erőltetne, hazudozna, utána kihirdetné, hogy győzött. Mert abban biztos lehetsz, hogy nem jövőbeli programokról, szándékokról beszélne.

Igen ezekre a dumákra gondoltam. Ezt sem egy vitában, sem itt nem lehet eldönteni, igazolni, mert a tények nem az érvekben, ellenérvekben, elmondott hazugságokba, hanem olyan gazdasági adatokban, szerződésekben vannak, amelyeket az átlagemberek közvetlenül soha nem látnak, ezért mindig mások állításaira vannak utalva. Mások állításai alapján vitázunk valamiről, amit közvetlenül nem ismerünk.

Arról mindig megfeledkeztek, hogy annak idején mind a baloldal, mind a jobboldal elszámoltatást hirdetett, de utána sem Keller László, sem Budai Gyula nem tudott eredményt felmutatni. Mert amikor mélyebben belementek, akkor kiderült, hogy a kifogásolt ügyleteket profik művelték, és belül voltak a törvényességen.

Viszont mindez alkalmas volt a választás előtti hangulatkeltésre.

MZp egy piacon volt a gardedámjával. Egy vásárló néni azt mondta rá, hogy MZP elmebeteg. A gardedám kiakadt és addig kérdezte a nénit, hogy miért, míg megmondták neki: azért, amiket a tv-ben mond:-)

Úgy tűnik, hogy az időseket nagyon magára haragította az ellenzék messiása:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés