Közvélemény-kutatás: Trump 6 százalékponttal veri Bident 2024-ben

2022. január 28. 16:16
Ha a jelenlegi amerikai elnök helyett alelnöke, Kamala Harris indul, a republikánusok első számú politikusa még nagyobb fölénnyel, 10 százalékponttal győz.

Amerikában eddig csak egy olyan elnök volt – Grover Cleveland több mint 100 évvel ezelőtt –, aki két nem egymást követő ciklusban töltötte be az elnöki tisztséget. Vajon Donald Trump lehet a második? – teszi fel a kérdést a Neokohn. Egy évvel ezelőtt, a capitoliumi zavargások után ez nagyon valószínűtlennek tűnt, ráadásul letiltotta őt a Twitter, a Facebook és más platformok, így nem nagyon tudott megjelenjen a közösségi médiában. 2021-ben azonban világossá vált, hogy Trump a republikánusok 2024-es elnökjelöltségének első számú esélyese.

Ezt a Harvard-Harris legfrissebb közvélemény-kutatása is megerősítette, egy hipotetikus Biden kontra Trump versenyben 2024-ben Trump hat ponttal veri Bident. Tekintettel a mostani elnök életkorára, jelentős esély van arra, hogy Biden nem indul az újraválasztásért. De ha helyette Kamala Harris alelnök lesz a jelölt, akkor Trump tíz ponttal győz.

(Fotó: Az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden második, és egyben utolsó elnökjelölti vitája a Belmont Egyetemen, Nashville-ben 2020. október 22-én. MTI/EPA/Michael Reynolds)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés