Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

2022. január 26. 13:12

Donáth Anna
Facebook
Emberéleteket veszélyeztetett a Külügyminisztérium.

„Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát az emberéleteket veszélyeztető lélegeztetőgép-szerződéseik miatt! Tompos Márton, a Momentum politikusa 2021-ben fordult adatigényléssel a Külügyminisztérium felé, hogy végre megtudjuk: a lélegeztetőgépek átvizsgálásával és beüzemelésével megbízott cégek elvégezték-e a feladatukat.

Első körben a Külügy indokolás nélkül meghosszabbította a saját határidejét – 15 nap helyett 45 napot kért a válaszadásra, amit ebben a formában meg sem tehetett volna. Végül azt az abszurd választ küldték, hogy a szerződések döntésmegalapozó anyagok, ezért nem kell kiadniuk őket, illetve egy másik kérdésben a minisztérium szerintük nem minősül adatgazdának. Tipikus, ezerszer látott kamuválaszok.

De nem hagyjuk annyiban a dolgot: mivel ezzel a válasszal a saját szerződéseikben foglalt információkat cáfolják meg, Tompos Márton perre viszi a dolgot. Az igazságnak ugyanis ki kell derülnie, hiszen emberéleteket veszélyeztetett a Külügyminisztérium azzal, hogy túlárazott, életveszélyes lélegeztetőgépeket vásárolt gyanús partnereken keresztül.”

 Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbánék ezerszer elmondták már: a járvány kezdetén nem számított az ár, csak hogy legyen elég, mert a világpiacon mindenki lélegeztetőgépért vetélkedett. Tehát éppen Donáth kacsa és a pártja érzéketlen a magyar néppel szemben.

Ehhez is értesz, hülyegyerek? Legalább nézz utána, mielőtt a szádba adott hülyeségeket visszhangzod.

Miért nincs illeték érték után egy gazdasági perben? Mingyá elmenne a kedvük a propagandának szánt óránkénti feljelentésektől.

Sok szerencsét a jogi kalandhoz. Hülyék vagytok, mint a segg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés