Ákos igazsága

2022. január 26. 21:11

Hargitai Miklós
Népszava
Az Ákos nevű popzenész Orbán Viktor és néhány bőkezű állami szponzor társaságában szuperterjesztő dzsemborit tartott – maszk és távolságtartás nélkül.

»Nem nagyon válogat ez a gyönyörű kínai laboratóriumban amerikai pénzből kifőzött kis víruska (…) Én nem tudom, hogy mit hoz a jövő, mindenesetre azt gondolom, hogy ha a józan ész nagyon hamar nem kerekedik felül a világon, vagy mi normálisabb, visszafogottabb, józanabb emberek nem hallatjuk a szavunkat, akkor nagyon nagy gáz lesz. Ha Ausztriára nézek, Ausztráliára nézek, az Egyesült Államokra nézek, csupa rossz példát látok magam előtt« – mondta az Ákos nevű popzenész, amikor Orbán Viktor és néhány bőkezű állami szponzor társaságában szuperterjesztő dzsemborit tartott – maszk és távolságtartás nélkül – a Sportarénában.

Ákosnak egyfelől igaza van: a Covid nagyon nagy valószínűséggel egy vuhani biotechnológiai laborból szabadult ki, ahol részben amerikai pénzből végeztek a természetben előforduló denevérvírusok fertőzőképességének feljavítására irányuló kutatásokat. Hogy nem eredménytelenül, az dokumentált tény, merengeni legfeljebb azon lehet: mekkora a valószínűsége, hogy pont ott keletkezett valami hasonló szörnyeteg természetes úton, ahol ugyanezt mesterségesen is előállították. Ami viszont a »csupa rossz példát« illeti, amelyekhez képest az orbáni Magyarország lenne a pozitív ellenpont, ott az igazság igencsak megbicsaklik. Trump alaposan félrekezelte a járványt, ez kétségtelen, és eddig Biden sem sokat javított a mérlegen. Ausztria viszont eddig megúszta 14 ezer halottal, a 31 milliós Ausztrália pedig mindössze 3150-nel, ami a magyarországi 41 ezres Covid-halálozáshoz képest bámulatosan hatékony járványkezelést jelent. ...”

Borítókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már a koronavírusos ápolók is dolgozhatnak a súlyos munkaerőhiány miatt az ausztrál kórházakban
https://www.szeretlekmagyarors..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés