Nem mondja meg az MSZP, hogy a magát közgazdásznak hazudó Hajnalt támogatja-e a választáson

2022. január 25. 14:02
Habár Bangóné menesztésével precedenst teremtett, a diplomabotrányba keveredett Hajnalról nem nyilatkozik Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes pártja.

Mint arról korábban lapunk elsőként beszámolt, parlamenti önéletrajzával szemben nincs közgazdász diplomája Bangónénak. Bár a képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Némi hallgatás után az MSZP menesztette Bangónét

Természetesen Bangóné Borbély Ildikót is megkerestük állítólagos közgazdász diplomája kapcsán, a szocialista politikus azonban csütörtök óta nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en. Lapunk továbbá kérdéssel fordult a politikussal együttműködő baloldali pártokhoz is, de azok cikkünk írásáig (szombat óta) nem mondták meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán.

Vasárnap azonban úgy látszott, megtört a jég,

alighogy megírtuk, hogy hallgat a baloldal, gyorsan kizárták a diploma-botrányba keveredő Bangónét az MSZP-ből.

A politikus volt pártja ezzel lényegében elismerte, hogy Bangóné az „iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt”. Közleményében az MSZP leszögezte: „az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza.”

Nem mondja meg a Momentum, Bangóné sorsára küldi-e Hajnal Miklóst

Bangóné kizárása, valamint az MSZP közleménye kapcsán azonban adódik a kérdés: mi lesz a sorsa Hajnal Miklósnak, a Momentum politikusának? Emlékezetes: Hajnal Miklós 2017 januárjában ugyancsak közgazdászként hivatkozott magára a Hír TV egyik műsorában. „Én magam is közgazdász vagyok, szóval tudnék itt a számokkal bűvészkedni” – érvelt, holott 2021-ben kiderült, Hajnal Miklós az egyetemet nem végezte el, így diploma nélkül lett többek között felügyelőbizottsági elnök a BKK-nálErről ide kattintva olvashat bővebben.

Hajnal Miklós egyébként azóta kijelentette: már sajnálja, hogy közgazdászként hivatkozott magára,

az ügynek azonban a cikkünk megírásáig semmilyen politikai következménye nem lett.

Kérdéssel fordultunk Donáth Annához, a Momentum elnökéhez

A találgatások elkerülése végett Hajnal Miklós diplomaügyében a Momentum nemrég megválasztott elnökéhez, Donáth Annához fordultunk. A politikusnak az alábbi kérdéseket tettük fel:

  • A magyar politikai élet megtisztulását szorgalmazó Momentum követi-e a Magyar Szocialista Párt példáját? Kizárják-e a Momentumból Hajnal Miklóst?
  • Az ügy ismeretében érdemesnek tartja-e Hajnal Miklóst arra, hogy az ellenzék közös jelöltje legyen Budapest 3. számú választókerületében?

Kérdéseinkre kapcsolódó cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Az MSZP sem válaszol: érdemesnek tartja-e Hajnalt, hogy az MSZP-t is képviselje a hegyvidéken

Nem Donáth Anna pártja az egyetlen az ellenzéki oldalról, amely nem nyilatkozik a Hajnal Miklós diplomabotrányának összefüggésében. Annak ellenére sem, hogy Hajnal Miklós, a Bangóné kapcsán felelevenedett diplomabotránya kapcsán úgy nyilatkozott: „mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál.” Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Lapunk kérdéssel fordult az MSZP-hez. Arra voltunk kíváncsiak, Bangóné Borbély Ildikó ügyét követően, valamint közleményük tükrében az MSZP érdemesnek tartja-e Hajnal Miklóst arra, hogy az ellenzék közös, tehát az MSZP jelöltje is legyen Budapest 3. számú választókerületében.

Kérdésünkre vasárnap óta nem kaptunk választ. Amint Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, vagy az MSZP reagál megkeresésünkre, frissítjük cikkünket.

***

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban közgazdásznak hazudta magát.

Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

 

Nyitókép: MTI/Mandiner       

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

NEM közgazdász.
És nem, még csak nem is szakközépben végzett.

Ne maszatolj, garbolci.

Hajnal hazudozása VÉDHETETLEN.

Hülye.

Akkor én meg pl. orvos vagyok, mert gimmáziumban tanultunk biológiát, meg egyetemen is volt egy-két orvosi kapcsolódású kurzus...

A védhetetlent véditek.
És ugye nem egyedi esetről, egyszeri "elszólásról" van szó, többször is közgazdászként konferáltatta fel magát a tévében (amellett, hogy legalább egyszer saját maga is közgaszdászként hivatkozott magára).

Hogy jön ide Kósa?

Hajnal, a Momentum egyik legfőbb üdvöskéje, a Tiszták, a Mások, az Újak egyik fő-fö reprezentánsa közgazdásznak HAZUDTA magát egy szimpla érettségivel.
Aztán meg arrogánsan félrebeszélt és személyeskedett.

Hajnal Tamás már most jól láthatóan elviselhetetlen teher a baloldalnak. Távozása csak idő kérdése.

Szerintem meg az nagyon gyenge, hogy Bangóné (és Hajnal, Karácsony atb.) botrányára riposztként azt veszik elő, hogy mi szerepelt a parlament honlapján 25 meg 32 évvel (!!!!!!) ezelőtt... please...

Hajnal Miklós a baloldalnak teher...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés