A médiapap, aki nagyon hosszú utat tett meg a meleggyógyítástól az LMBTQ-lobbi védelméig

2022. január 19. 13:57

Szalma György
Kontra
Hodász atya mostanra mindent megtesz, hogy megfeleljen a 444-nek és tettestársaiknak.

„Hodász András atya nem volt mindig a liberális közvélemény sztárja. Karrierje hajnalán még egészen más hangnemben kommunikált a szexuális kisebbségekkel kapcsolatban. A bűnbánattól vezérelve azonban mostanra mindent megtesz, hogy a szexuális kisebbségek kérdéskörében megfeleljen a 444-nek és tettestársaiknak. A szeretet apostolaként mutatkozva valósággal ontja magából a jóemberkedő maszlagot.

»Nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi, és hogy szükség van-e erről népszavazást tartani« – mondta legutóbb megjelent videójában Hodász András atya. A katolikus pap töprengésére egy kedves ismerősöm adta meg a frappáns választ: Annyira nem létezik, hogy már vagy két éve Canossát jár nekik a terápiás műsor miatt.

Azt ugyanis tudni kell, hogy Hodász atya nem volt mindig a liberális közvélemény sztárja. A médiapapi karrierje hajnalán még egészen más hangnemben kommunikált a szexuális kisebbségekkel kapcsolatban. 2019 januárjában az M5 Ez itt a kérdés című műsorában Trombitás Kristóffal és Szőnyi Szilárddal arról diskuráltak, hogy a melegeket egy terápia segítségével talán meg lehetne gyógyítani.

Nem az LMBTQ-őrületre reflektált, kifejezetten a melegekre utalt mint gyógyítani való betegekre. Akkor a liberális média ízekre szedte Hodászt és a műsorban részt vevő többi szereplőt. Szó szerint minden egyes mondatba külön belekötöttek, teljes körű kartácstűz alá vették a társaságot, amiért azok elmondták a véleményüket.

Mert a véleményszabadság éppen addig terjed, amíg az teljes egészében megegyezik a liberális fősodoréval. Bárminemű különbséget keményen megtorolnak. Az ellenállókat egyszerűen szélsőségesként bélyegzik meg, hogy egyáltalán ne kelljen figyelembe venni az érveiket. Mert ugye, aki teszem azt homofób, azzal nem kell vitatkozni, többé nem vehet részt a társadalmi diskurzusban.

Ez egy jól bevált taktika, így kell hamis indokokkal diszkvalifikálni a velünk egyet nem értőket. Mindezt persze csak a szólás- és lelkiismereti szabadság védelmében. Csak egyetlen egy érvényes vélemény és igazság létezik. A többi szélsőség. Ez az eset Hodász atya számára is tanulságos volt. Bár teljesen érthető magyarázatot adott arra, hogy szerinte a homoszexualitás miért gyógyítható, és miért kell lehetőséget adni a gyógyulásra azok számára, akik igénylik.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hodász atyus senkinek sem a bérence, egyszerűen hiányos a metafizikai műveltsége. Az LMBTQ ellen ugyanis annak felmutatása szükséges, hogy a saját feltételes felfogását a feltétlennel azonosítja, s ezért nem tűr ellentmondást. Azaz, istent - itt most kis ível írva - játszik...

Olvasd el az alapvető ÉRVET, amit Hodász idevágó megnyilatkozásáról írtam, s akkor nem fogsz ilyen üres általánosságot, vádaskodást írni.

Tewhát elismerd, hogy a vádaskodásod Hodász-témában érvénytelen, de a hivatkozott másik témában mulasztásod van.

Hodász nem "sarlatán", de azt nem ismeri fel, hogy az ő érvelési módszere a modernitás keretében kevés.

Valóban. Hodász atya már másodszor veszi védelmébe az lmbtq lobbit.
Múltkor azt nyilatkozta, hogy Isten az lmbtq embereket is szereti, ami nem tudom, hogy milyen apropóból jutott az eszébe. Mondott valaki mást?
Ebben a mostani videójában nem tudom, hogy miért mosta össze a kamaszkori érzelmi labilitást a népszavazással.
Aki felháborodik a Népszabadság megszűnése miatt, aki tüntet az Index "megszűnése" miatt, aki nyíltan kimondja, hogy kormányellenes, attól nem állhat távol a 444-nek való megfelelés sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés