Deutsch Tamás Cseh Katalinról: Választások közeledtével a baloldal egyre több álhírt terjeszt a kormányról

2022. január 11. 14:14
Deutsch Tamás arra reagált, hogy Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője nemrégiben levelet írt az EP képviselőinek.

Cseh Katalin momentumos EP-képviselő nemrégiben arról írt, hogy „súlyos politikai mozgolódásba kezdett Orbán Viktor”, amiért magyar kormány aktívan támogatja, és 100 millió euróval segítette Milorad Dodik boszniai szerb vezető kampányát a Bosznia-Hercegovina megosztására irányuló politikai stratégiájának megvalósítása érdekében. Cseh nyugtalanítónak nevezete, hogy egy kiszivárgott dokumentum azt sugallja, Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos nyíltan összejátszott Dodikkal egy Bosznia-Hercegovinától történő esetleges elszakadás érdekében.

Minden érintett kimondta: hamisak Cseh Katalin állításai

Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselőinek írt levelében kijelentette: ezen valótlan híresztelések jellemzően komolytalanok és nem is érdemelnek különösebb figyelmet. Cseh Katalin levelében megfogalmazott vádak azonban egy fontos európai ügyet, nevezetesen az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését érintik, ezért szükséges reagálni rájuk – írta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a momentumos EP-képviselő által hangoztatott állítások hamisak, amelyeket mind az Európai Unió bosznia-hercegovinai delegációja, mind maga az érintett, Várhelyi Olivér több sajtónyilatkozatban a leghatározottabban cáfolt. Valójában Várhelyi biztos november végi bosznia-hercegovinai látogatása során minden vezetőnek határozottan felhívta a figyelmét arra, hogy lépéseket kell tenniük a feszültség enyhítésére, elkerülve a bizalmat és az állami intézményeket aláásó további retorikákat és lépéseket – közölte.

Korrupciógyanús ügy

A Fidesz EP-delegáció vezetője azt is megjegyezte, hogy Cseh Katalin súlyos korrupciós ügybe keveredett, amelynek kapcsán jelenleg is folyik a nemzeti és európai uniós hatóságok vizsgálata. 

„Nem véletlen, hogy Cseh Katalin mindent megtesz, hogy elterelje a figyelmet a számára kínos ügyről. Az pedig, hogy egy magyar európai parlamenti képviselő éppen a hazája által delegált európai biztost támadja, sokat elárul a magyar baloldalról” – fogalmazott. 

Deutsch Tamás: Megkezdte az OLAF a vizsgálódást Cseh Katalin ügyében

Megkezdte az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a vizsgálódást Cseh Katalin ügyében – közölte Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fel kell jelenteni őket a tényellenőröknél. Ma indulnak lakmusz néven. Igaz, hogy inkább a konzervatívokat akarják megbüntetni, de esélyt kell adni nekik.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés