Nem először érik tetten Márki-Zay antiszemitizmusát

2022. január 9. 12:41
A baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban Orbán Viktor „egy melegházasságban élő homofób zsidó tanácsadójaként” célzott a több éve elhunyt Arthur J. Finkelsteinre mint Bohár Dániel munkáltatójára.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban többször is tett antiszemita kijelentéseket, az elmúlt időszakban a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) pedig több antiszemita politikust is támogatásáról biztosított, számol be a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter a Pegasus-botrány tavaly nyári kirobbanásakor olyan képet posztolt a Facebook-oldalán, mely kritizálja Orbán Viktort, s melyen a miniszterelnök Izrael állam zászlajára és címerére, a menórára van rászerkesztve.– S hogy félreérthetetlen legyen a hirdetmény üzenete, szerényen és visszafogottan ugyan,

de Orbán mögött fölsejlik az izraeli zászló,

s a miniszterelnök válla fölött sejtelmesen kikandikál a Dávid-csillag három ága is – jegyezte meg Márki-Zay akkori akciójára reagálva Frölich Róbert országos főrabbi, valamint Gábor György egyetemi tanár közös cikke, ami a Szombat.org portálon jelent meg.

Tavaly decemberben a baloldal miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktor „egy melegházasságban élő homofób zsidó tanácsadójaként” célzott  a több éve elhunyt Arthur J. Finkelsteinre mint Bohár Dániel, a PestiSrácok és a Pesti TV riporterének munkáltatójára.  Kardos Péter neológ főrabbi betelefonált Bolgár György műsorába a Klubrádión, ahol hasonlóan kifogásolta, hogy Márki-Zay korábban „zsidózott”. Idézzük:

„Azt mondja a Márki-Zay, hogy az a zsidó buzi, aki egy férfival élt együtt, az volt Orbán tanácsadója”.

Az Új Élet zsidó folyóirat, melynek Kardos a főszerkesztője, a következő szöveggel osztotta ezt meg Facebookon: „Kardos Péter főrabbi élő adásban telefonált be a Klubrádióba, hogy panaszt tegyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter antiszemitizmusa miatt.” 

Hasonló vádat fogalmazott meg Veszprémy Bernát László – aki a Mandinernek is rendszeres szerzője – történész is a Times of Israel honlapon megjelent angol nyelvű dolgozatában. Veszprémy cikkét a portál törölte, miután a magyar baloldal heves kirohanásokat intézett a szerző ellen. Az újságíró a december 23-án megjelent cikkben arra mutatott rá, hogy Márki-Zay a zsidóságot lejárató posztokat közöl folyamatosan. A szerző felsorolta, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt a miniszterelnök-jelölt. A lista hosszú: Sneider Tamás volt szkinheddel, a Jobbik volt elnökével szerepelt.  De kiállt a jobbikos Bíró László mellett, a szintúgy jobbikos Rig Lajost pedig a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatta.

(Fotó: Facebook)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés