Macron: A végletekig ki akarok szúrni az oltatlanokkal

2022. január 5. 7:03
„Nem mehettek étterembe, nem mehettek kávézni, nem mehettek színházba, nem mehet moziba.”

Emmanuel Macron francia elnök kedden interjút adott a Le Parisiennek, amiben úgy fogalmazott, a végletekig ki akar szúrni az oltatlanokkal, gyakorlatilag megkeseríteni az életüket írja a 444 a BBC alapján. Hozzátették: Macron azt mondta, hogy bár nem fog „erőszakkal oltani”, azt reméli, hogy az oltás beadatására ösztönzi az embereket azzal, ha „a lehető legnagyobb mértékben korlátozza a társadalmi életüket”. „Nem fogom börtönbe küldeni az oltatlanokat” – mondta, hozzátéve, hogy emiatt „azt kell mondanunk nekik, hogy január 15-től nem mehettek étterembe, nem mehettek kávézni, nem mehettek színházba, nem mehet moziba”. „Tényleg a végletekig ki akarok szúrni velük” – mondta Macron, akinek szóhasználatán megütközött az ellenzék. Bruno Retailleau,

a jobboldali republikánusok vezetője az AFP-nek azt mondta, „semmilyen egészségügyi vészhelyzet nem indokolja az ilyen szavakat”.

Szerinte Macron bár azt mondta, „megtanulta szeretni a franciákat, valójában megvetni szereti őket”.

Marine le Pen Twitteren pedig úgy fogalmazott, „egy elnök nem mondhat ilyet, Emmanuel Macron nem méltó a hivatalához”.

Megdöbbentő vallomás?

Jean-Luc Melenchon baloldali politikus is „megdöbbentő vallomásnak” nevezte Macron megjegyzéseit, szerinte „világos, hogy az oltási igazolvány kollektív büntetés az egyéni szabadság ellen”. Hangsúlyozták: nem sokkal korábban Jean Castex francia miniszterelnök a nemzetgyűlésben elítélte, hogy több képviselő is halálos fenyegetést kapott amiatt a törvénytervezet miatt, ami szerint a koronavírus elleni védettségi igazolás január 15-én oltási igazolássá alakul át. Az oltási igazolást vagy egy 24 óránál nem régebbi negatív tesztet most a legalább 50 főt fogadó nyilvános helyeken kötelező bemutatni, így az éttermekben, kávézókban, még azok teraszain is, a vonatokon és távolsági buszokon, a sportlétesítményekben, a kórházakban, illetve múzeumokban, mozikban, színházakban, koncerttermekben.

Január 15-től egy törvénytervezet szerint ezekre a helyekre csak azok mehetnek be, akik mindhárom oltást megkapták. Azok, akik csak egy vagy két oltást kaptak, egy negatív tesztet is fel kell mutatniuk oltási igazolásuk mellett, az oltatlanok pedig nem vehetik igénybe ezeket a szolgáltatásokat. A gyorsan terjedő omikron-variáns miatt a francia kormány ezzel azt akarja elérni, hogy az a körülbelül ötmillió ember is adassa be a koronavírus elleni vakcinát, aki eddig még nem kérte.

Az EU-n belül Franciaországban az egyik legmagasabb az oltási arány,

a felnőtt lakosság több mint 90 százaléka kétszeresen beoltott, írják.

Fotó: MTI/EPA/AFP pool/John Thys

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az influenzának minden évben van egy új hulláma. Ha valaki akarja,
megkapja az influenza elleni oltást. Korlátozás ez alapján nincs,
hullámokról nem beszélünk, számos öreget elvisz a túlvilágra.

Majd, ha a COVID is domesztikálódik ÉS az emberiség is megnyugszik
ezügyből kifolyólag, akkor senki nem fog covidhullámokról beszélni.
De amíg ez bekövetkezik (+1-2 év még), addig szerintem indokolt az
elővigyázatosság.

"Macron: A végletekig ki akarok szúrni az oltatlanokkal"

Vannak országok, ahol már az oltottakkal is kiszúrnak. Ott, ahol már a harmadik, vagy negyedik adag sem elég. Mert hát ugye megállás nélkül vannak valamilyen újabb variánsok amik ellen majd egy újabb adaggal kell védekezni. Pld. Izraelben. Az ilyen macronokat még az elején meg kell állítani, mert előbb utóbb mindenkivel ki lesz szúrva az oltási igazolványok segítségével.

"az mRNS teljesen rendben van."

Amennyiben az izomban marad és azok sejtjeibe jut.

De ha ideg, vagy agysejtekbe jut, melyek majd Spike proteinokat kezdenek termelni, akkor azokat a sejteket, mint idegent, az immunrendszer elpusztítja. Ha az agysejtek száma csökken, mert azok nem regenerálódnak, Alzheimerhez hasonló tüneteket eredményznek.

"Ez hülyeség. Szakemberek ilyet nem mondanak."

Főleg azok a szakemberek nem, akik a járványon szép pénzt keresnek. Vannak szakemberek viszont, kik mást mondanak. Azok ritkán kapnak teret a nyilvánosságon, ha egyáltalán kapnak.

Engem megzavart a sok virológus, biológus, kémikus, belgyógyász hozzászóló eltérő elemzése, akkor most kire hallgasson az utca embere?

Saját álláspontom: mindenki dönthessen szabadon, ugyanis senki se várja, hogy belátható időn belül e vírus kapcsán elkészül bármiféle, az oltások valódi védelmi-megelőző potenciáljára, a már jelentkező káros hatásaira, a kockázatokra is kiterjedő hiteles, átfogó tudományos elemzés.

Azért ma reggel beleborzadtam, amikor a Kossuth Rádióban gyermekorvosok magabiztosan szóltak arról, hogy a gyermekek oltása kapcsán eddig nem észleltek érdemi reakciókat. Mikor kezdték nálunk a gyermekeket oltani? A tapasztalatok néhány hét bázisán születtek, s ez elégséges?

Egyik kommentelő írt a sarkköri kutatókról, hogy az oltás ellenére azok is megfertőződtek. Először arra gondoltam, hogy persze, biztosan nem oroszok voltak, s nem orosz vakcinát kaptak, majd arra a következtetésre jutottam, hogy akkor most oda sem megyek, különben is olvadnak a sarkkörök, semmi látványosság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés