Mérce: Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van, baloldali szempontból szinte csak baj van vele

2021. december 30. 16:51
Új oldalról támadják Márki-Zay Pétert, bár a Mérce szerzője megjegyzi, hogy a „kapitánynak” van egy erénye ami mégsem elhanyagolható: nem fasiszta.

A Szabad Európa után a Mérce közölt egy cikket „2022-ben azért küzdünk, hogy Márki-Zay Péter ellenzéke lehessünk” címmel, amelyben Márki-Zay Pétert támadják. A cikk szerzője szerint „bár baloldali szempontból nem túl megnyerő a felhozatal, és nem téved nagyot az, aki jobboldali belviszályként tekint az egész afférra, a tét mégis túl nagy ahhoz, hogy a valódi magyar baloldal passzív szemlélője legyen az eseményeknek”

Kifejti, hogy 

Márki-Zay Péterrel nagyon sok baj van. Baloldali szempontból szinte csak baj van vele, és semmi más”.

Állítását megindokolván elmondja, hogy a baloldali szavazók nem várhatnak „igazságosabb társadalmat”„gazdagoknak kedvező” adórendszer, vagy a „szegényellenes és rasszista családtámogatási rendszer megtartásától”. Szijártó Imre szerint „Márki-Zaynak van azonban egy erénye, amely – bár a léc igen alacsonyan van – mégsem elhanyagolható:

a hódmezővásárhelyi polgármester a róla eddig napvilágot látott információk alapján nem fasiszta”.

„A politikai pluralizmust nem burzsoá maszlagként elvető valódi baloldalnak tehát nem azért kell mindent megtennie Márki-Zay győzelméért, mert a saját víziónk megvalósítását várnánk tőle, hanem azért, hogy kíméletlen ellenzéke lehessünk” – fejtette ki a címben felvetett gondolatot a szerző.

Nem ez az első kritika

Az elmúlt hetekben több kritika is megszületett Márki-Zay Péter kapcsán. A 444.hu portál kifejtette, hogy amíg az ellenzék csak vitatkozik, a Fidesz egyre erősödik. A Századvég kutatása szerint is folyamatosan csökken Márki-Zay népszerűsége. Már mínusz húszpontos a baloldal miniszterelnök-jelöltjének elutasítottsága, ami októberben még csupán mínusz öt pont volt – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

A Medián kutatása szerint

a magyarok közel kétharmada Fidesz-győzelemre számít 2022-ben.

Még az ellenzéki szavazók harmada szerint is Orbánék nyerik a tavaszi választásokat. A szavazókorú népesség körében 5 százalékos Fidesz-előnyt mért a Medián, a kutatásból pedig az is kiderül, hogy jelen pillanatban bejutna a parlamentbe az MKKP is.

Kapcsolódó

A 444 és az Amerikai Népszava után már a hvg is Márki-Zayt kritizálja
Összegyűjtöttük, hogy az elmúlt hetekben ki mindenki ment neki az ellenzéki oldalon belül a közös miniszterelnök-jelöltnek. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Fasisztának lenni 1945 előtt annyi volt, hogy feltétel nélkül kellett kiszolgálni a német kormányt."
Biztos hogy nem:
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Én nem értem. Azt sem értem, hogy akár az ellenzék MZP ellenzéke lenni.

a hódmezővásárhelyi polgármester a róla eddig napvilágot látott információk alapján nem fasiszta, hanem egy futóbolond.
„A Jobbszél tudósítójának sikerült besurrannia Márki-Zay Péter sajtótájékoztatójára, ahol ugyan a kép- és hangrögzítést, valamint a jegyzetelést megtiltották, de kollégánk emlékezetből néhány gondolatot felidézett:
Oszkó Péter a Bajnai kormány pénzügyminiszter futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert.
A futóbolondot nem köti meg semmi, függetleníti magát a formális/normális logika szabályaitól is.

(Megjegyzés: Mussolini anarchoszindikalista gyökerekkel indult...)

Itt jön a nagy Gyalog galopp: :-)

"Dennis: Mondtam már! Anarchoszindikalista közösség vagyunk, és hetenként fölváltva mindig más gyakorolja a végrehajtó hatalmat.

Arthur: Bljeeaa…

Dennis: De csak azok a döntései jogerősek, amelyeket a két hetenként összeülő különbizottság ratifikál.

Arthur: Jó értem de...

Dennis: Pusztán belügyekben elég az egyszerű szótöbbség,

Arthur: Most már elég! 

Dennis: de legalább kétharmad kell a jelentősebb ügyekben."

Az ő igazsaguk úgy néz ki, hogy Ungár Peti nrm adózik a milliárdjai után, de én igen, mert a bruttóm 7 jegyű. Elfelejtve, hogy hány embert tartok el abból az összegből. De Petike a zsbpénzét majd bedobja parasztvakításnak. ( képviselői fizetés)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés