Greta Thunberg szerint Joe Biden kormánya ígérete ellenére csak tovább súlyosbította a klímaváltozást

2021. december 28. 20:08
A svéd klímaaktivista úgy véli, hogy „furcsa” az amerikai elnököt klímaváltozási vezetőnek tekinteni, „ha látjuk, mit csinál a kormánya”.

Joe Biden kormánya valójában eddig olyan lépéseket tett, melyek csak tovább súlyosbították az éghajlatváltozást, holott ennek ellenkezőjét ígérte az idén januárban beiktatott amerikai elnök, mondta Greta Thunberg a Washington Postban hétfőn megjelent interjúban.

„Az Egyesült Államok valójában bővíti a fosszilis tüzelőanyag-infrastruktúrát. Miért csinálja ezt az USA?” – teszi fel a kérdést a lapban a 18 éves svéd klímaaktivista. Thunberg ezután bírálta a világ vezetőit, amiért a fiatalokra hárítják a környezetvédelemért való küzdelem felelősségét.

Szerinte a tinik és az aktivisták nem felelősek a kialakult helyzetért, ők csak fel akarják hívni az emberek figyelmét arra, hogy „vészhelyzettel állunk szemben”.

Greta Thunberg szerint az őszi glasgow-i klímacsúcs valójában „PR-esemény”, egyben pedig „kudarc” volt. Megjegyezte ugyanakkor, hogy némi fejlődést is sikerült elérni a COP26-on, mert a fosszilis tüzelőanyagokat első ízben vették bele az esemény záródokumentumába, de ennél azért jóval többet várt a világ.

Borítókép: Miguel MEDINA / AFP

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon csak Greta nem tudta, hogy Bidenék csak a hatalmat akarják, tenni pedig semmit nem akarnak?

Naiv "kislány" meséi.

Gretát nem gyalázom, hanem sajnálom. Ő egy projekt, ami jól jövedelmezett a szüleinek, de ez a klímaügyi Jeanne d'Arc szerep már nem több, mint nevetséges. Nem érzi szegény, milyen szánalmas szerepet játszatnak vele. Nem érzi, nem tudja, nem fogja fel, hogy az ő butuska megnyilvánulásaival érveket, vitákat akarnak megspórolni.

Magam a Sárga Ház ápoltak szakszervezeti vezetőjének képzelem el a hölgyet.

Asszertív és tüneményes. 10.0! :-DDDDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés