Már árulókról és miniszterelnökjelölt-cseréről beszél Márki-Zay

2021. december 17. 17:49
Egymás után látnak napvilágot a baloldal számára kedvezőtlen kutatási adatok, Márki-Zay szerint már az is elképzelhető, hogy a baloldalon előállnak majd egy miniszterelnökjelölt-cserével.

A Szabad Európának adott interjúban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: nem tartja kizártnak, hogy a pártok kivárnak, azért nem kampányolnak. A Szabad Európa ezt Gyurcsány Ferenc bejegyzése kapcsán kérdezte a miniszterelnök-jelölttől, mely így szólt: „Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így.” Márki-Zay Péter szerint megvan a kockázata annak, hogy az ellenzéki pártok valóban nem fognak kampányolni.

Donáth Anna kritikái is szóba kerültek az interjúban. Ezzel kapcsolatosan Márki-Zay Péter azt mondta, azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a baloldalon előállnak majd egy miniszterelnökjelölt-cserével. 

Vannak eszközök ahhoz, ha valaki a Fidesz érdekében meg akarja buktatni az ellenzéket belülről”

– fogalmazott az interjúban, hozzátéve, hogy szerinte a 444 által publikált közvélemény-kutatás is ennek lehetett egy eszköze. „Ha valakinek az lett volna a célja, hogy az ellenzék bukja el a választást, akkor ez egy remek alkalom, hogy a belső és nyers, fel nem dolgozott, nyilvánvalóan nem hiteles adatokat tartalmazó közvélemény-kutatást kiszivárogtassa” – fogalmazott. 

Összeomló népszerűség

A fentebb is említett, 444 által ismertetett kutatás alapján a teljes lakosságra nézve 46%-os a Fidesz-KDNP, és csak 32%-os az ellenzéki összefogás listájának a támogatottsága, a Mi Hazánk 5%-ot, a Kétfarkú Kutya Párt 4%-ot kapna, míg további 12% nem szavazna vagy nem árulja el, hogy kit támogatna. Márki-Zay a felmérésre úgy reagált, hogy az „komolytalan”, ugyanakkor nem ez az egyetlen, ami aggodalomra adhat okot az ellenzéknek. 

A Medián októberben és decemberben közzétett közvélemény-kutatásaiból ugyanis az olvasható ki, hogy az ellenzék két hónap alatt is sokat gyengült. A december 4-e és 7-e közötti, 1000 fős mintában szereplők telefonos megkérdezésével készült felmérés arra mutatott rá: összes válaszoló 48 százaléka azt pártolta, hogy az Orbán-kormány a választások után is maradjon hivatalban, és a 9 százaléknyi bizonytalan mellett csak 43 százalék voksolt a kormányváltás szükségességére.

A szeptember 29-e és október 4-e közötti, 1000 fős országos reprezentatív telefonos adatfelvétel útján készült felmérés eredménye alapján akkor még 47 százalék akarta a kormány leváltását, 44 százalék pedig a maradását.

***

Nyitókép: John Thys / AFP

Összesen 183 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jelöltcsere nem okoz gondot egy baloldali + Jobbik egyvelegben.
Tele vannak tehetséges emberekkel, lásd Dobrevet, Jakabot, Malika Gelgelyről vagy Ferkóról nem is beszélve.

Az nekem új, hogy Soros a fidesz embere:-)))) mivel ő támogatja a 444-et:-))))
MZP valszeg egy ostoba gomba:-)

Lehet, hogy tényleg valaki megszervezett egy kamu közvéleménykutatást az Időgép Intézet, vagy ki a bánatnak a nevében, aztán bedobta a sajtóba a hírt. Mindenesetre nagyon vicces, ahogy az egész ellenzék, meg a médiájuk hogy felbolydult tőle. Tisztára meg vannak zavarodva.

Ilyen lehet az, amikor valaki részegen lehugyozza a rovarholtelt.

Beszéltetni, még, még, még! :))))))

Pár komment a cikk alól, a hvg-ről (!!!):

"Fura egy miniszterelnök-jelölt az, aki még a választás előtt nyilvánosan támadja a koalíciós partnereit. Hogy fog így a választás után kormányozni?"

"MZP a magyar ellenzék egymás elleni acsarkodásának terméke. Egyik pártnak se tagja, úgyhogy elfogadható kompromisszum volt. Miközben utálja mindenki, mint az idegen szart. Ígéretes jövő."

"Sok minden lejött ebből az interjúból:
1, Valós a közvélemény kutatás, amiről a 444.hu írt és tényleg az van benne, amit mondtak
2, Óriási feszültség van az összefogáson belül
3, MZP ki akarja csinálni Jakabot
4, MZP teljesen kontrolálhatatlan. Amint az várható volt, az ellenzéki pártokat a nyilvánosság előtt fogja revolverezni..

Ez így csúfos vereség lesz.."

"Paranoia 1.0 indul
...hogy bír ennyire összevissza beszélni?"

"Amikor valaki feltűnően az ellenzék ellen és a Fidesz érdekében politizál az ellenzéken belül, akkor mindig ott a gyanú, hogy a Fidesz mozgatja" – mondta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Szabad Európának adott interjújában, tűnődve a tükörbe nézve."

"Sokan kinevették a fideszt, hogy pont a befutó lejáratására nem koncentráltak, pedig ez így egyre érthetőbb."Hehe. :)))))))))))))

És akkor most mindenki, egyszerre...

... egy... kettő... ELŐVÁLASZTÁÁÁÁÁÁS!

„Rengeteg áruló van, ezek vagy aktívak, vagy kevésbé aktívak. Nem tudjuk, mi mozgatja őket. Sokszor úgy néz ki, mintha csak az ostobaság vagy az önzés, de az esetek jelentős részében szerintem valójában a Fidesz van a háttérben. Amikor valaki feltűnően az ellenzék ellen és a Fidesz érdekében politizál az ellenzéken belül, akkor mindig ott a gyanú, hogy a Fidesz mozgatja” – mondta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Szabad Európának adott interjújában.

Hehe, ez egészen olyan... mintha... na, szóval mintha saját magáról beszélne. :)))))))))

Márki-Zay szerint felháborító, ha valakinek van egy egyéniben nyerésre esélyes körzete, mégis befutó helyre rakják a listán. Szerinte még egy nyerhetetlen körzetből se rakjanak senkit listára, mert azt az üzenetet hordozza, hogy ő be van biztosítva, neki nem kell dolgozni, mert így vagy úgy, de bekerül.

Mondja ezt egyéni jelöltként, A LISTA ELSŐ HELYÉRŐL. :))))))))))) Ez tényleg magáról beszél. :)))))))) Felháborodik saját magán. :)))))))))

Találós kérdés: ki az aki Karácsony után bukik meg, de még Karácsony előtt?

A 168 óra megírta, majd leszedte, hogy a DK szerint Soros áll Márki-Zay mögött.
Megjegyzem, 2018 körül a Gyurcsányék oldala a nyugatifeny.hu (ugyan Sorost név szerint nem említve) tett utalást arra, hogy az Együtt és a Párbeszéd formációknak meg kell dolgozni a külföldi gazdájuktól kapott pénzekért.
https://m.hvg.hu/itthon/202110..

Péternek vége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés