Városháza-ügy: egy ingatlanfejlesztő szerint Karácsonyék el akarták adni a Városházát

2021. december 16. 12:48
Írta: Nagy Gábor
Egy ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy a fővárosi vagyonkezelő a főpolgármester tudtával, kiajánlotta értékesítésre a Városházát – jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője.

November elején robbant ki a Városháza-ügy, amely egyrészt a Fővárosi Önkormányzatnak is otthont adó épület tervezett eladásáról, másrészt egyéb, budapesti ingatlanok értékesítésével összefüggő, a fővárosban állítólagosan működő tízszázalékos jutalékos rendszerről szól.

Az ügy miatt felálló fővárosi vizsgálóbizottság szerdán meghallgatta a kiszivárgott felvételeken több alkalommal feltűnő Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) vezérigazgatóját, Barts J. Balázst, aki bár beismerte, hogy hibázott akkor, amikor a Városháza értékesítési szándékáról beszélt befektetőknek, arra nem volt mandátuma (erről részletesen IDE kattintva olvashat), az Anonymus által nyilvánosságra hozott felvételekhez viszont már nehezebben tudott kommentárt fűzni.

Egy csütörtöki sajtótájékoztatón Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője egy olyan levelet olvasott fel, amely árnyalja mind a baloldali városvezetés, mind a vagyonkezelő tegnap elhangzott állításait. A közjegyző által is hitelesített dokumentumban az áll,

a fővárosi ingatlanok eladásából 10 százaléknyi jutalékot kell fizeni Berki Zsolt ingatlanközvetítőnek, aki a szokatlanul magas jutalékot pedig azzal indokolta, hogy abból magasabb körök is részesülnek a fővárosnál.

A szerzőt 2021 májusában keresték meg, jómaga is részt vett ezen a találkozón, ahol befektetőket kerestek fővárosi ingatlanokra, így a Városházára is.

Barts J. ezeken a találkozókon azt is elmondta, az értékesítések Karácsony beleegyezésével történnek – áll a levélben, megemlítve, hogy a befektetők végül fenntartásokat fogalmaztak meg és elálltak vételi szándékuktól.

A levél szerzője egyelőre anonimitást kért, az ugyanakkor kiderült a dokumentumból, hogy azt egy ingatlantanácsadó jegyzi, és az abban szereplő állításokat hajlandó személyesen is megerősíteni a vizsgálóbizottság hétfői, december 20-i ülésén.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője kifejtette: miközben Karácsony Gergely azt bizonygatja, hogy nincsen Városháza-ügy, addig mi abban hiszünk, mindenkinek joga van tudni, mennyire hitelesek a felvételek. A levél eredeti példányát átadja a nyomozóhatóság részére.

A főpolgármester így reagált a nyilvánosságra hozott levélre: „Látom, megjött az utasítás a „központból” a fővárosi Fidesznek, értem is az okát, tényleg nincsenek jó napjai a miniszterelnök oligarcháinak. De ideje tudomásul venniük: Budapest nem lesz a Fidesz-oligarchák játszótere.”

Eközben a kiszivárgott felvételeken szintén beszélő volt kormányfő, Bajnai Gordon egy minap megjelent interjúban arról beszélt, hogy Gansperger Gyula „olyasmiről beszél, amiről fogalma sem lehet”. Gansperger „az átlagos Mediaworks-fogyasztó konspirációs elméleteit meséli rendületlenül”, amiket aztán az újságok bizonyítékként tálalnak. Az ex baloldali miniszterelnök azt nem említette, hogy nemrég úgy fogalmazott:

Gyula régi harcostársam, sokszor több mint a barátság, mi együtt küzdöttünk a barikádokon.”

Hogy Tarlós István volt főpolgármester miként reagált a Városháza-ügyre, utódja kommentárjaira, ITT olvashatják el.

***

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt – így kezeli az ellenzék a Városháza-ügyet.

Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Ficsor Márton / Mandiner 

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Két érdekes nyilatkozatra emlékszem.

Horn Gábor, hétpróbás kommunista az elején nyilatkozta, h. be kéne ismerni, mi van abban, kapitalizmus van, miért ne lehetne eladni,

Nagy Attila Tibor, a nagy tudású politikai elemző, akinek bánatára az ellenzék NEM volt képes kihasználni a covid miatt gyászolók fájdalmát népszerűsége növelésére, nyilatkozta, h. széles körű, de alaptalan vélekedés volt politikai tábora részéről h. az övéik különbek lennének mint a jelenlegiek, mert még szerinte SEM azok.

Lehet itt még minősíthetetlen stílusban fideszezni, de úgy néz ki, h. építeni, problémákat megoldani nem igazán tudnak moslékék, csak az árulás, ami nagyon megy.

Balos szavazók, ébresztő! Ne várjátok meg, míg a Parlamentet is eladják!

Ahhoz képest, hogy Gelgely szerint nincs úgy és el sem akarják adni a Városházát, Gelgely megnevezte azt az embert, aki szerinte a közjegyző előtt tett tanúvallomást. Honnan tudja, hogy ki lehet az?:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés