A levágott lófejtől a vezéráldozatig

2021. december 14. 13:13

Vona Gábor
Index
Öt magyarázat a Völner-botrányra.

„Egyre vadabb forgatókönyveket dob a gép, de mi van, ha Orbán Viktor nemhogy tudott az egészről, hanem egyenesen ő rendelte meg azt? A Völner-ügyet most ugyan pár napig az ellenzék csócsálhatja, de a Fidesz gyors és határozott reakciója azt mutatja, a kommunikációs széljárás könnyen megfordulhat. És mindaz, ami történik, a néhány hónap múlva sorra kerülő választások fényében nyer értelmet. Eszerint nem csupán arról van szó, amit már említettünk, hogy a kormányfő kifelé üzen: »Látjátok, emberek, a sorosista ellenzékkel szemben a mieink lemondanak, ha piszkos ügybe keverednek!«, hanem befelé is: »Látjátok, elvtársak, aki úgy lop, hogy lebukik, annak személyesen vágom el a torkát.« Nem elég korruptnak lenni, annak még látszani sem szabad. Aki ezt nem érti,

Aki elszúrja, aki balek, és aki ezzel a következő választási győzelmet teszi kockára, azt bedarálja a nemzeti együttműködés rendszere.

Lehet, hogy Orbán már nyáron tudomást szerzett Völner végrehajtós bizniszéről, és miután elegánsan a nyakába tették a »Je Suis Pegasus« táblát, hogy az államtitkárral vitessék el a balhét, most még kampánybűnbakként is felhasználják? Áldozatként, akit nagy nyilvánosság előtt ajánlanak fel a választások istenének? És az áldozati füstből, amely még egy korruptnak tartott kabinetet terített be, a negyedik Orbán-kormány a tisztaság és a jogállam büszke védelmezőjeként lép majd elő? Ha így van, Völner Pál lesz a NER posztmodern Dugovics Titusza, aki már nem önszántából vetette le magát, hanem akit a saját várkapitánya lökött a mélybe a győzelemért.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak annak nem érthetőek az események, és próbál magyarázatot keresni, aki elhitte azt a hamis, ellenzéki premisszát, hogy itt nincs jogállam.
De tegyük fel, hogy működik a jogállamiság; máris érthető az ügy mindenféle izzadtságszagú magyarázat nélkül.

Szerintem ez a faszi mindig is a Fleto partnere volt. Mondhatnám, a Fletó alkotta meg. Kellettek a jobbnácik a 2006-os tüntetések TV közvetítések vágóképeihez.

Ez a levezetés a gyurcsányi hazudtunk algoritmis orbánosítása.
Ám van vele egy gond, nem kicsi, nagy:
Orbán nem Gyurcsány.
Gyurcsány alatt=Magyarország zuhanó repülőgép
Orbán miniszterelnöksége=Magyarország talpra állása

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés