Dánia ismét korlátozásokat vezet be

2021. december 8. 21:55
Dánia ismét korlátozásokat vezet be a koronavírus terjedésének megfékezésére, különös tekintettel annak új, omikron nevű variánsára – jelentette be szerdán a dán miniszterelnök sajtótájékoztatóján.

Mette Frederiksen szerint az intézkedések magukban foglalják egyebek közt azt, hogy a téli szünet kezdetét előrehozva, már december 15-i hatállyal bezárják az általános iskolákat, péntektől pedig az éttermeket és a bárokat is. Mint mondta, a kormány ezenfelül szorgalmazza a távmunkát és az olyan társasági összejövetelek lemondását, mint például a karácsonyi bulik.    

Még most is az az álláspontunk, hogy lehetséges a dán társadalom kiterjedt részeinek zavartalan működése, köszönhetően a vakcinák nagy támogatottságának”

– fogalmazott a kormányfő. Frederiksen eddig is többször hangsúlyozta, hogy kormány minden tőle telhetőt megtesz a korlátozások visszaállításának elkerülése érdekében, de az újonnan fertőzöttek napi száma drámai mértékben megnövekedett az utóbbi hetekben.    

Dánia szeptember 10-én oldotta fel a korábbi korlátozásokat, amit a koppenhágai vezetés egyrészt a beoltottak magas számával, másrészt azzal indokolt, hogy sikerült a járványt megfékezni. A járványadatok egészen október közepéig nem súlyosbodtak, attól kezdve viszont gyorsabban nőtt a fertőzöttek száma. Az ötmillió lakosú országban a járvány kitörése óta 529 210 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 2972-en hunytak el a vírusfertőzés következtében.

(MTI)

Fotó: Philip Davali / Ritzau Scanpix / AFP

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szánalmas... és meddig (és újra és újra hányszor!) zárnak be mindent?
Kb. ZÉRÓHOZ közelítő kórházi terhelésnél és halálozásnál?

Milyen cinikus szöveg amúgy a TÁRSADALOM ZAVARTALAN MŰKÖDÉSÉRŐL ugatni?

Általános iskolák bezárása?
Könyörgöm, az iskolák még a világháborúk alatt is működtek!
Éttermek bezárása... ááa, nem is mondok semmit.

Pontosan.

Jelenleg egyébként a saját adataik szerint 66 (!) ember van mindössze súlyos/kritikus állapotban. Egy ÖTMILLIÓS ORSZÁGBAN.

Zájuk be az ÁLTALÁNOS ISKOLÁKAT IS... totálisan elhülyültünk ebben a fene nagy jólétben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés