Európában is megjelent az új szupervariáns

2021. november 26. 15:20
Először azonosították a koronavírus új variánsát egy betegnél Európában.

A B.1.1.529 nevű variánst nemrég Belgiumban azonosították a Guardian szerint, az érintett egy oltatlan fiatal nő. Enyhe, influenzaszerű tünetek jelentkeztek nála, tizenegy nappal azután, hogy Törökországon keresztül Egyiptomba utazott. A nő nem járt Dél-Afrikában, és nem tud róla, hogy kontaktusba került volna bárkivel a régióból. A családtagjainál nem jelentkeztek a tünetek.

Mint arról mi is írtunk, a koronavírus B.1.1.529-es variánsa miatt az Európai Bizottság a dél-afrikai régióba induló és onnan érkező repülőjáratok felfüggesztését javasolja a tagállamoknak. A B.1.1.529-es variáns azért ad okot aggodalomra, mert több mint harminc mutációja van, amelyeknek köszönhetően a variáns könnyebben kikerülheti az emberi szervezet immunválaszát, és gyorsabban is terjed. Dél-afrikai tudósok szerint az országban regisztrált új fertőzések 90 százalékáért már ez a variáns felel.

****

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Atyaég!

Erről pofázunk egy éve. Ha sok ember gyártja a vírust, akkor nagy az esélye egy szupervírusnak! Sok ember, sok- sok millió mutáció. Sok mutáció véletlenszerűen, de idővel egyre nagyobb eséllyel hozza létre a szupervírust.

Egy okosabb általános iskolás felfogja, itt meg veled együtt négyen szakértik a tudatlanságot. Mint a középkorban. Csak a boszorkányok és szellemek helyett a háttérhatalom. Ez bizony nagyon is várható és természetes folyamat.

Ezért kellett, vagy kellett volna mindenkinek felvenni az oltást, és nem a hülyéknek okoskodni!

Tisztára mint a középkorban. Csak most nem boszorkányok, hanem a háttérhatalom, mert az iskolázatlan okoskodó réteg elhitte, hogy annyit ér, mint egy tanult ember.

Csak ha a kétéves kislányod az, akkor ez nem vigasztal. Nem mellesleg az ostobák a kétezrelékes oltási mellékhatások mellékhatások miatt balhéznak...

Akár igazad is lehetne, de az érettségi megszerzésére is képtelen oltási szakértők kinyilatkoztatják, hogy ez a gyógyszergyárak pénz éhessége.
Hiába pofázunk, hogy az oltatlanok gyártják a mutánsokat, ők jobban tudják.
Két napja egy szakmunkás bolti eladó oktatott ki, hogy a mutánsokat az oltottak termelik az oltással.
Ez már tisztára a középkor. Csak most nem boszorkányok és lidércek, hanem a háttérhatalom, ami felmentést ad nekik alapvető ismeretek elsajátításának fáradságos munkája alól.

A jó hír viszont, hogy Japánban egy mutáció szaporodás képtelen génhibát hozott létre.

Válaszok:
Csomorkany | 2021. november 26. 22:41

Te ezt érted? Vagy érti valaki? Ha szaporodás-képtelen, akkor hogyan tud fönnmaradni és elterjedni? Szóval értem, hogy Japánban van valami, aminek örülünk, és nem a Nintendo, de valami itt nem kerek...

Válaszok:
Teknős | 2021. november 28. 19:20

Igen ez így van. De mi az, hogy kevés? Sok millió, milliárd
mutációnak csak a százezreléke több, mint egy, az valóban kevés, de addig nem fog zavarni senkit, amíg nem olyat öl meg, akit szeretünk. Akkor az a kevés is sok.

Igen, teljesen igazad van, én se értem. Ezért nem szabad ökröknek adatokat kiadni. Mert kb. Ekkora baromságokat irkálnak a médiájukban.

Persze, kereslet- kínálat. Én nem akarok megdögleni, ezért fizetek. Mert tisztában vagyok azzal, hogy mi is a vakcináció. Meg ahogy egy közepes értelmi képességű 13-14 éves is megérti, hogy miért is kell neki az oltás.

Te ezek szerint hiányoztál, amikor az iskolában az evolúciot tanították. A vírus az oltatlanokban szaporodik és fejlődik. Az oltottakban kialakul a védelem, mert elölt vírust, vagy vírus tüskefehérjét juttatnak a szervezetebe, ami kiváltja az immunválaszt.

Nem tudom melyik gyagyás találta ki ezt a hülyeséget, hogy az oltottakban mutálódik a vírus, de nem te vagy az első, aki ezzel az ökörséggel jön.

Na, meg egy gyagyás.

A virus az oltatlanokban mutálódik. Ma a Covid milliárdos nagyságrendben termelődik emberekben. Minél több mutáció, annál nagyobb az esély arra, hogy fertőzőbb, az oltottakra is veszélyes variáns alakuljon ki. Amíg az oltatlan termeli a vírust, ez így fog történni. Ez nem a kínai rendszer, hanem józan ész. Mindenkinek az az érdeke, hogy oltva legyen, az ilyen hülýéknek is, mint te.

Nem voltál, de lehetsz. Akár egy 30%- os halálozási rátájú virusmutáns index ( első, aki elindítja a járványt)betege is.

Oltatlan vagy , és így potenciális öngyilkos terrorista. Akár tetszik, akár nem.

Van egy idióta az interneten, aki baromságokat ír le és ti, akik a középiskolai biológiai anyagot sem ismeritek visszaböfögitek a hülyeséget.

Az oltatlan és az oltott korántsem egyenlő mófon terjrszti a virust. Megtelepedhet az oltott nyálkahártyáján a vírus, de az esetek kb. 90%-ban nem fog szaporodni a sejtjeiben a virus, így fertőzni sem fog. Igen, a maradék 10-12 %-ra ez nem igaz és senkiről sem tudhatjuk előre, hogy a 90 vagy 10 %- hoz tartozik, ezért nem lehet biztonsággal állítani semmit. Egy azonban biztos, az oltatlanoknál ez az arány fordított. 90% - uk biztosan fertőz.

Értsd meg, hogy ez egy lutri. Minél többször gyártódik le a vírus, annál nagyobb az esélye egy nagyon erős, sikeres vírusnak. Akkor is, ha az ilyesmi bekövetkeztének rendkívül kicsi a lehetősége. De minél több replika, annál több lehetőség.

Pesze, hogy nem. Attól még igaz, minél több vírus replika, annál nagyobb az esély a katasztrófára. És ebből szempontból teljesen mindegy, hogy természetes, vagy mesterséges- e a virus.

Darwin elmélete megvan?

Megint triviális dolgokról állítasz hülyeséget. Az evolóció mindenre érvényes, a virusokra is. Még egy ember 9 hónap alatt gyárt le egy replikát, addig a vírus gépként ontja magából az utódait.

Igen, az orvosok nem abból a szemszögből nézik a dolgokat, mint egy járványügyes. Ráadásul mi nem vagyunk orvosok, amiből következik egy- két dolog.

Az oltás nem más, mint egy inaktivált vírus, vagy vírus darab, vagy annak a genetikai kódja. Ezzel az immunundszered megtanulja, hogy hogyan kell védekezni az adott vírus ellen. És van ideje rá, mert a behatoló nem fogja megtámadni a sejtjeidet, így nem veszélyes. Ha sikerült szétszednie, akkor eltávolítja a szervezetedből. De a tudás ott marad, ha legközelebb jön a virus, nem kell neki kitalálnia.
Amikor elesik a gyerek és felhorzsolja a térdét, akkor is bekerül a szervezetedbe egy csomó idegen anyag, amit az immunrendszere eltávolít a fent említett módon.

Ugye nem gondolod, hogy a gyógyszergyárak veszélyesebb anyagot juttatnak a szervezetedbe, mint a kutyaszar, amit az eleső gyerek passzíroz magába?!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés