Fidesz: drámaian megnőtt Európában a nők elleni erőszak a baloldal bevándorláspárti politikája miatt

2021. november 25. 14:45
Márki-Zay Péter „cinikusan nevetgélve cáfolja”, hogy a migráció ilyen veszéllyel járna – olvasható a közleményben.

Drámaian megnőtt a nők elleni erőszak Európában – kommentálta a nagyobbik kormánypárt az ellenzéki pártok nyilatkozatait a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, csütörtökön. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben rámutattak: a nők és gyermekek elleni erőszak a Fidesz kormányzása óta kiemelt bűncselekmény, amelyet az új Büntető törvénykönyv kiemelten büntet. 

A baloldal azonban mélyen hallgat arról, hogy bevándorláspárti politikája miatt drámaian megnőtt a nők elleni erőszak Európában”

– írták.    Kitértek arra, hogy korábban békés európai városokban a nyílt utcán erőszakolnak meg nőket. Németországban 80 százalékkal nőtt a migránsok által elkövetett erőszak, Ausztriában minden ötödik fiatal nőt ért már erőszakos támadás – sorolták.

Márki-Zay Péter mégis „cinikusan nevetgélve cáfolja”, hogy a migráció ilyen veszéllyel járna, szerinte kitaláció, hogy a migránsok erőszakos bűncselekményeket követnek el. Ha a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalon múlna, hazánkból is bevándorlóországot csinálnának, teljesítenék Brüsszel megrendeléseit, és ide is betelepítenék a migránsokat, ezzel veszélybe sodornák Magyarország biztonságát - hangsúlyozták. 

Csütörtökön a nők elleni és a kapcsolati erőszakkal szembeni hatékonyabb fellépést sürgette a Jobbik és az LMP politikusa, utóbbi párt részéről Hohn Krisztina képviselő az Isztambuli egyezmény ratifikálásáért is szót emelt szót. Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője úgy értékelt, a kormány képtelen garantálni a nők családon belüli biztonságát. Az MSZP-s Gurmai Zita börtönnel büntetné a nők elleni erőszakra buzdítókat és a gyermekek elleni szexuális erőszakot elhallgatókat.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Figyu!

Ha ezek szarban vannak, akkor rögtön előjönnek a nőkellenierőszakkal, a családonbelülierőszakkal vagy a zállatvédelemmel.

Most szarban vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés