Márki-Zay Péter szerint az a fontos, hogy befogadó társadalom legyünk

2021. október 28. 16:41

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint az a fontos, hogy a migránsok „magyarrá váljanak legkésőbb egy-két generáció múlva”.

2021. október 28. 16:41
null

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje egy korábbi interjújában vette védelmébe a bevándorlást köztudottan támogató Soros Györgyöt. „Soros egy nyomorult migránst sem hozott be Magyarországra” – fogalmazott Márki-Zay. 

„Egy-két generáció múlva magyarokká váló” migránsok

Hódmezővásárhely polgármesterének azonban nem ez volt az első, migrációt támogató nyilatkozata. Egy korábbi, Facebookján publikált videójában Márki-Zay arról beszélt a bevándorlás kapcsán, hogy szerinte „az Európai Unió sajnos az integrációban nem jár élen. (…)

Tehát nyilván Európában is bár nagyon sok kudarc van az integrációban, de vannak sikertörténetek is”.

Mint fogalmaz, azt szeretné, ha Magyarország „előrelépne az integrációban”. A migránsok tekintetében Márki-Zay a 100-150-200-300 évvel ezelőtt beköltözött svábok, szászok, ukránok, ruszinok, tótok vagyis szlovákok, románok, oláhok, szerbek, rácok esetével vont párhuzamot.

Ahogy ezeket az embereket tudtuk évtizedek, évszázadok alatt, generációk alatt integrálni, nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva”

– fogalmazott Márki-Zay.

Inkább pozitív hatású a nagy számú, egy időben történő bevándorlás

A polgármester korábban is következetesen kiállt a migráció mellett. Könyvében egy „egy nagy horderejű amerikai kutatásra” hivatkozva azt mondta, „összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás a térség gazdasági fejlődésére”.

Márki-Zay egy másik alkalommal, egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy nem bántanak senkit a migránsok.

a legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna”.

Mindehhez hozzátette azt is, hogy – álláspontja szerint – az illegális migráció politikai manipulációs eszköz.

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 286 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. október 29. 18:31
az a fontos, hogy befogadó társadalom legyünk Egy nagy "valamit" ez a fontos! A magyar emberek biztonsága, megélhetése, munkahelye, nyugdíja, stb. Ez tényleg fontos de, hogy migránsokat fogadjunk a munkakerülő cigányok mellé ingyen tartásra, az bizony nem fontos. Az sem fontos, hogy a Gellért hegyen müezzin hívja imára a hívőket, ott van nekünk a Mátyás templom harangja is.
catalina9
2021. október 29. 12:59
Gyurcsány Ferenc: hazudtunk reggel este meg éjjel... Portik Tamás: Én mindenben, amit önök mondanak. Én bármit 150 százalékig elhatároztam, régóta a lelkemben, meg a szívemben. Nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg" mondta Portik Tamás, a hazai alvilág egyik meghatározó személye Laborc Sándornak, a Gyurcsány kormány titkosszolgálati főnökének egy budapesti étteremben. Márki-Zay Péter: Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen – emlékezett vissza Márki-Zay Péter a Spirit FM egyik műsorában arra a pillanatra, amikor Gyurcsány Ferenccel tárgyalt ...
Ati Papa
2021. október 29. 12:37
Ez a zajos Péter évek óta mond fura dolgokat, de az utóbbi időben történt csúcsra járatásakor elszabadult hajóágyú lett. Egyre több baromságot mond. Ajánlanám neki az egykori falusi ember megszívlelendő mondását: " Ugatnyi könyű, de cselekednyi.." Legújabb sziporkája, hogy fogadjuk be a migránsokat, tegyünk meg mindent, hogy jól érezzék magukat és beilleszkednek. Nosza, kezdje a jó példát. Ácsoltasson Bécs valamelyik forgalmas terén egy emelvényt, kényeztesse őket orálisan, várjuk az általa remélt eredményt, biztosan sokan akarnának ily módon "beilleszkedni "
kitiltott
2021. október 29. 11:14
.itt értünk el vele hogy Európában egyedül álló módon befogadtunk mindenkit aki bekeredzkedet a Magyar korona vedoszarnyai alá? Lásd Trianonban szétraboltak a magyarok ezeréves földjét.. Mi várna ránk ha esetleg mégsem akarnának integralodni ? Lásd nyugat europa Nagyobbik része Ma Agyhalott barom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!