Magyarország élre tört az uniós források felhasználásában

2021. november 25. 10:20
Európai Számvevőszék az Európai Parlament jelentése szerint több tagállam is behozhatatlan lemaradással küzd a pénzek lehívásában.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye szerint az Európai Számvevőszék az Európai Parlament tegnapi plenáris ülésén mutatta be 2020-as éves jelentését, amelyben megállapítja, hogy

Magyarország teljesítménye kiemelkedő volt a 2014-2020-as pénzügyi időszakban.

„2020 végéig az európai strukturális és beruházási alapokból Magyarország közel 15 és fél milliárd eurót használt fel, amellyel lakosságarányosan a legjobb eredményt érte el a V4 országok közül, az egész EU-t tekintve pedig negyedik helyen áll a három balti állam mögött” – emelte ki Kósa Ádám, a Fidesz képviselője.

Magyarország esetében a forrásvesztés esélye nem áll fenn

A jelentés szerint több tagállam behozhatatlan lemaradással küzd a pénzek lehívásában, ami a hétéves pénzügyi időszak végéhez közeledve komoly veszteségeket fog okozni számukra. Kósa Ádám kiemelte:

„A magyar kormány kemény munkájának köszönhetően Magyarország esetében a forrásvesztés esélye nem áll fenn. A közbeszerzések vonatkozásában az Európai Bizottság belső piaci eredménytáblája alapján Magyarország az uniós középmezőnyben található, Németország, Írország vagy a Benelux államok társaságában”.

Deutsch Tamás már a jelentés szakbizottsági bemutatása kapcsán elmondta: „A magyar kormány korrupcióval szembeni zéró toleranciájának és a 2011-ben megerősített közbeszerzési szabályoknak köszönhetően hazánkban 2010 óta folyamatosan javul a források felhasználásának szabályossága és hatékonysága, és ez visszaköszön a Számvevőszék jelentésében is.”

(MTI)

Kép: makronóm.mandiner

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiába, ez a diktatúra, a lopás, a korrupció.
És mindez az Európai Unió SZIGORÚ IRÁNYELVEINEK betartásával...
Ahogy a napsugárarcú Hillary Clinton nagyasszony megmondta:
"Magyarországot egy autokratikus, kapzsi és korrupt vezető irányítja" - no ezért mutat az eredményjelző ilyen eredményt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés