Többrendbeli gyilkosság miatt vádat emeltek a wisconsini gázoló ellen

2021. november 24. 6:58
Darrell Brooks ellen 1999 óta 16 bűncselekmény miatt emeltek vádat.

Többrendbeli gyilkosság miatt emeltek vádat kedden az amerikai Darrell Brooks ellen, aki a Wisconsin állambeli Waukesha városban a múlt hét végén közel 70 embert elgázolt egy felvonuláson. A 39 éves férfi vasárnap terepjárójával hajtott a Milwaukee elővárosai közé tartozó Waukesha szívében tartott karácsonyi menetbe. A helyszínen öt ember életét vesztette, és később – a legfrissebb rendőrségi bejelentés szerint – elhunyt egy nyolcéves kislány is.

A hat halálos áldozat mellett több mint hatvanan sérültek meg,

köztük tizennyolc gyerek. Az ügyben illetékes Waukesha megyei kerületi bíróság ötmillió dollárban határozta meg az óvadékot. Egyelőre ötrendbeli gyilkosság miatt emeltek vádat Brooks ellen.    

Biden szerint elképesztő volt a gázolás

Joe Biden amerikai elnök elképesztőnek nevezte a gázolást, Ferenc pápa pedig táviratban fejezte ki részvétét Milwaukee katolikus püspökének. A nyomozó hatóságok szerint Brooks szándékosan hajtott keresztül a rendőrségi lezáráson, egyenesen a felvonulók közé. Daniel Thompson helyi rendőrfőnök közlése szerint Brooks nem sokkal korábban egy családi veszekedés részese volt, ez motiválhatta tettét. Továbbra sincs viszont bizonyíték arra, hogy a tömeges gázolás terrorcselekmény lett volna. Brooks ellen 1999 óta 16 bűncselekmény miatt emeltek vádat. A gázolás idején két eljárás még folyamatban volt ellene, az egyikben azzal vádolják, hogy szándékosan elgázolt egy nőt, miután egy benzinkútnál összeszólalkoztak. Egy helyi riporter hétfőn este nyilvánosságra hozta a megyei ügyészi hivatal levelét, amelyből kiderült: Brooksot

az ámokfutás előtti napokban helyezték szabadlábra

ezerdolláros óvadék ellenében. Az ügyészi hivatal belső vizsgálatot rendelt el az óvadékról szóló döntés ügyében.

(MTI)

Fotó: AFP/Handout

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rákerestem, tényleg BLM aktivista volt.
A Rittenhouse esetnél is lehetett látni, hogy valahogy ezek a baloldali médiában önkéntes jogi aktivistaként, hősként beállított emberek valahogy mind korábban már elítélt, erőszakos aljaemberek voltak - ha belegondolunk, nincs semmi meglepő abban, hogy a rendbontás lehetősége a csőcseléket vonzza. Ez egyáltalán nem új dolog, a jakobinusok és a kommunisták, nácik, fasiszták is felhasználták az ilyen embereket a hatalomátvételre, hogy utána a leggyorsabban megszabaduljanak tőlük.
Egyben tudok csak bízni: hogy a csőcselék el fog jutni az őket mentegető baloldali újságírók háza elé is - hátha a többiek megértik, hogy tényleg olyan jó ötlet-e játszani a tűzzel.
(kicsiben megvolt ez a 444-nél is, amikor már végképp vállalhatatlan lett a kommentoldal, akkor eltartott kisujjal szörnyülködtek a hozzászólások fölött - nyilván ők voltak a legjobban meglepődve, hogy sok évnyi hergelés után az odaszokott csőcselék már önmagát hergelte fel - na akkor szűnt meg a szabad hozzászólás lehetősége, és egy időre el is tűntek a hozzászólások a "cikkeknél")

Miféle gyilkosság?
vasárnap óta a teljes magyar "sajtó"-ban amit erről olvasni lehetett, az szám szerint:
NULLA.
Kivéve: Kuruc info.

Ki van adva:
Világ proletárjai feketüljetek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés