Nőellenes irányelveket fogalmazott meg a tálib vezetés az afgán tévétársaságok számára

2021. november 22. 13:54
A tálib vezetés szerint ezek csak „irányelvek”, de nem kötelező érvényűek.

Afganisztán tálib vezetése „vallási irányelveket” fogalmazott meg a tévétársaságok számára vasárnap, amelyet az ország erény- és erkölcstelenségügyi minisztériuma tett közzé – írja a Deutsche Welle. Ezen irányelvek szerint

  • Be kell tiltani mindazon filmeket és sorozatokat, amelyek szembemennek az iszlám és/vagy afgán értékekkel,
  • be kell tiltani mindazon médiatartalmakat, melyek ábrázolják Mohamed prófétát,
  • a médiában dolgozó nőknek hidzsábot kellene viselniük,
  • kerülni kell a meztelenség ábrázolását nőknél és férfiaknál egyaránt.
Ezek nem szabályok, csak vallási irányelvek”

– állította a minisztérium szóvivője.

Nyitókép: Wakil Kohsar / AFP. Illusztráció.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És dobnak egy nyolcvanast a feribátyáméknak.

"Islam is right about women"

Ha lemaradtál volna az előzményekről: https://www.spiked-online.com/..

Akkor a kör azzal lenne teljes, hogy "Women right about Trump" :)

Pont ez a lényeg, rámutat arra az ellentmondásra, hogy a progresszív, woke oldalon a nők a mohamedánok és a transzok alatt vannak a dominancialáncban, ezért már évek óta az van, hogy a feministák is a zaklató mohamedánoknak adnak igazat, ami egy elmebaj, erre mutat rá nagyon találóan ez a fricska.

A mai, nem is tudom, hanyadik generációs feminizmus nem nagyon lehetne távolabb a hajdani szüfrazsettek célkitűzésétől, de ugyanígy változott a nyugati baloldal, mivel a régi követeléseik teljesültek, ezért mindig újabb és újabb igazságtalanságot elszenvedő réteget kell felmutatniuk - tulajdonképpen olyanok, mint az úttörő, akinek ki van adva a norma a zebrán átsegítendő idős nénikről és vak bácsikról, ezért ha nem talált rászorulót, azt is áthúzza, akinek nem is arra akar menni. Nem tudom, hogy ez az elmebaj meddig fog tartani, úgy tűnik, hogy egyre nehezebb az újabb és újabb hülyeségeket letolni az emberek torkán.

Szerintem a baloldal szó jelentése helyrebillen, ha nem a 20 század elejei, hanem az eredeti értelemben használjuk: a francia forradalomban a baloldalon ültek a forradalmi erők, a jobboldalon a konzervatívok. A baloldal mindig is a "gyors változást" képviselte, a jobboldal pedig a hagyományok megőrzésével történő reformokat. Ha így nézzük, a kommunizmus egyértelműen baloldali volt (vele együtt a fasizmus és a nácizmus is - egyébként mindkettő a szocializmusból nőtt ki), a '68-as mozgalmak is baloldaliak voltak, ahogy a mai BLM, LMBTQ és társai mozgalmak is, még akkor is, ha mindezeket a globalizáló cégek támogatják.
Volt egy jó könyv a férfi és női gondolkodás különbségeiről - abban tértek ki arra, hogy voltaképpen jól megjárták a nők az utóbbi nyolcvan évvel, ugyanúgy rájuk hárul a gyerekekről való gondoskodás, a család egyben tartása, csak mellé kaptak még nyolc óra munkát is, elgondolkodtató, nem tudom, hogy lehetne ezt a problémát feloldani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés