Financial Times: Újabb lépéseket tett Lengyelországgal és hazánkkal szemben az Európai Bizottság

2021. november 22. 8:56
Válaszokat várnak a jogállamiság és a korrupció kérdésében.

Pénteken hivatalos levélben kért részletes tájékoztatást az Európai Bizottság a magyar és a lengyel kormánytól egy sor olyan ügy kapcsán, melyeknél a Bizottság álláspontja szerint felmerült a jogállamisági normák megsértésének, illetve az uniós forrásokat érintő visszaélések gyanúja – számolt be róla weboldalán a Financial Times, hozzátéve: a levelek kiküldése az úgynevezett jogállamisági mechanizmus aktiválását érintő, közelgő brüsszeli döntés felé tett „informális” lépést jelent, ami akár a két ország EU-forrásainak visszatartásához is vezethet.

A lap birtokába került dokumentum alapján Magyarország esetében

a Bizottság a közbeszerzési rendszerrel, valamint az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos kérdésekre vár választ két hónapon belül.

Ennek keretében a közbeszerzési szabályozás „tartósan fennálló”, korrupciós kockázatokat felvető hiányosságait és gyengeségeit érintő kérdések tisztázását, illetve a legnagyobb összegű uniós agrártámogatásban részesülő személyek vagy szervezetek tízes listáját várják a magyar kormánytól – írta a Financial Times.

Fotó: MTI/EPA pool/Ronald Wittek

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU egyetlen szervének - SEMMIFÉLE JOGI ALAPJA NINCS - hogy Magyarországot elszámoltassa, bármiről is!
Így, ha a magyar kormány egyenként megválaszolja a kérdésvádakat, akkor lábon lövi önmagát - és a magyar embereket.
Amit tenni kellene a kormánynak:
1. Általános politikai nyilatkozat. hogyan látja Magyarország az EU-t, minden intézményét, de csak vázlatos sorokban.
2. A válasznak - kivétel nélkül MINDEN EGYES VÁDPONTRA - az európai háttérbe beágyazva kellene megjeleníteni, pl. Magyarországon nem történt oyan jogsértés, hogy a parlament, a kormány felülírta a népszavazéás eredményét (Hollandia9), hogy agyonlőnek, kivégeznek vezető politikusokat (Hollandia), ez csak egy példa. Az összes kérdésre hasonló háttért megvilágító választ kell adni.

Amit az Európai Unió Parlamentje cselekszik az nem más, mint politikai zsarolás a választó polgárok irányában.
Nem a kormányt bünteti, hanem a választó polgárokat, a vállalkozásokat. Teszi mindezt abban a formában, mintha az Európai Unió Föderatív állam lenne, holott nem az. Ezért az EP-re nem is lenne szükség, ahogy az Euró Unió Bíróságára és Ügyészségére sem.
A szövetségnek lehetősége és joga a visszaélések felfedése, melynek büntetése szankcionálva van. A jogállamiság megsértése esetén a szavazati jog felfüggesztése, megvonása. A támogatások visszaélése esetén a kifizetett támogatása kamataival együtt történő visszavonása.

Így amit művelnek zsarolás, beavatkozás a tagországok társadalmi életébe, a választások befolyásolása. Az EP-t meg kellene szüntetni, ahogy a bíróságot és az ügyészséget is.
Amennyiben pedig Európai Egyesült Államokat akarnak, akkor írjanak ki népszavazást és nem pár száz lecsúszott politikus döntsön a kérdésben.

Megválaszoljuk a kérdéseket, s jönnek az újabb "kérdések".

Ez a két ország fegyveresen ellene szegült az őket megszálló hatalmaknak, talán a brüsszelitől sem ijedünk meg.

Úgy látom, az EU gőzerővel igyekszik szétverni önmagát. Az angolokat már sikerült elűzni, most ugyanezt próbálják megtenni Magyarországgal és Lengyelországgal, gondolom, utána következnek a déli államok. Csak annyit kellene tenni, hogy a kilépők megalapítsák az EU2-t, ahova szeretettel várnak minden éppen kiutált tagállamot, szigorúan politikamentesen, csakis a kereskedelmi egyezségekre koncentrálva, hogy aztán a végén az EU1 már csak a Németországot-Benelux államokat-Svédországot jelentse, az EU2 meg mindenki mást :)

Bezzeg ha leváltják a Fideszt, és jön az Altusos DK és a Cseh Katalinos Momentum, akkor hirtelen minden kitisztul ezt akartad mondani?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés