Bejelentkezem a Karmelitába

2021. november 21. 14:25

Lendvai Ildikó
Népszava
A választáson egy határközeli sufniba kétszázan is bejelentkeztek, szóval senkinek nem lehet egy szava sem a Karmelita ellen.

„Már régen szerettem volna, de most már szabad! Bejelentkezem a Karmelita kolostorba. Másképp beszélnek az emberrel, ha ez szerepel a lakcímkártyáján, és nem a Veres Pálné utca, ami folyton fel van túrva valahol, és újabban a fagyis is bezárt. Nyugalom, nem akarok ott lakni, nincs az az isten, hogy itthonról összecsomagoljam a kismillió apró cuccot, selejtezzem évtizedek fotóit, blokkjait és felszaladt harisnyáit. De mostantól nem is kell. Mármint ott lakni ahhoz, hogy ez legyen a hivatalos lakcímem. Elég, ha csak egyszer teszem be a környékre a lábam: amikor majd leszavazok a körzeti jelöltre. A fideszesre, ezzel tartozom az ingatlan jelenlegi használójának.

A bejelentkezéshez elvileg kell a tulaj hozzájárulása, de szerintem elég, ha ő aláírja. A választáson egy határközeli sufniba kétszázan is bejelentkeztek, szóval senkinek nem lehet egy szava sem a Karmelita ellen. Hely van bőven, és úgysem ott élnék, nem szeretek folyton miniszterekbe meg külföldi diktátorokba botlani. Semjén megint remek javaslatot nyújtott be éjszaka, egyem az alvókáját. Már a címe is csupa szívjóság: »az állampolgárok adminisztratív terheinek csökkentése«. Mindig elérzékenyülök, ha a terheimen akarnak csökkenteni. És tényleg hatalmas teher volt, hogy ha eddig választási csalást akartam elkövetni, a fiktív lakcímre illett odavinni legalább egy fogkefét, hogy igazoljam ú.n. »életvitelszerű« jelenlétemet. Elég lanyhán üldözték, de mégiscsak bűncselekménynek számított, ha lebuktam. Az új szabályok szerint viszont szabad a vásár a voksturizmusban.

Többnyire tényleg vásár: sem a bejelentkezők, sem a befogadó tulaj nem ingyen vállalják. Szegény vidékeken párezer forint sokat jelent. Már csak ezért se kezdjünk »románozni« meg »ukránozni«, ez rosszfajta indulatokat szül. Kétféle ember vállalta eddig a hamis lakcím kockázatát: az egyik az a határon túli magyar állampolgár, aki a listára ugyan levélben is szavazhatott, de ahhoz, hogy ezt a választókörzeti jelöltre is megtehesse, itteni lakcím kellett. Ő biztosan nem jódolgában, hanem szegénységében, kiszolgáltatottságában vállalta. A másik esetben a pártjuk itthonról vezényelte át a kádereit egy-egy ingó körzetbe szavazni. Most a szoros verseny miatt 10-15 választókerület is adódhat, ahol kevés szavazat lesz a különbség. Ennyin már az országos győzelem múlhat.”

Fotó: MTI/ MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki az, aki EZT lájkolja?!?

No de most miért!
Pártunk és Kormányunk számára minden szavazat fontos, bárhonnan is jöjjön az.
Ha másképp nem megy, hát csalnak egy kicsit...

Az előválasztást gondolhatott

Tetszettek volna állampolgársagot adni minden magyarnak, és akkor ez most a Fidesz problémája lenne.

Tudod az a baj a fajtáddal, hogy ti annyira korlátoltak és ostobák vagytok, hogy bennetek fel sem merül, hogy a kritika jöhet jobboldalról is.
Az agyatok (helye) már annyira át van mosva, hogy számotokra mindenki aki kritizálni meri felkent Vezéreteket, az csakis balliberálissorosistahazaáruló lehet.
Kommunista meg úgy vagyok ahogy te Soros ügynök, de tudom ezt hiába mondom mert a fajtád ezt nem érti.

Mit tanultak tőlem???? Mesélj!!!! Szardarab meg nem vagyok,mert egy csöppet sem hasonlítok rád!!!

Van mire büszkének lenni...

de még szerzetes nővérnek felvehetik.......

Valahogy mindig tőletek erednek a csalás hangjai. Csakhohy egyetlen falut, házat meg nem neveztek, hogy tényszerű legyen a vád. Egyetlen nyomorék szabolcsi falut sem neveztek meg, ahol kiugró lenne
a lakosságszám. Megnéztem semmilyen erre utaló jel nincs.

Hergelitek az agyhalott dékás réteget, csak egy valamit nem tesztek, a százalékszámítást sem értő agyhalott politikusaitokat nem külditek el a francba!

Itt is számtalanszor leirtátok már ezt a bejelentést, de egyszer sem sikerült egyetlen adatot sem hoznotok.

Most ez a múmia is hergel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés