Marx, Lenin és Engels is jelen volt egy indiai esküvőn

2021. november 18. 16:39
Marx, Lenin és Ho Si Minh tényleg megjelentek a szertartáson, de egyikük sem volt német, orosz vagy vietnámi állampolgár.

India legnépesebb államában, a délnyugaton fekvő Keralában tartották a hónap elején a furcsa esküvőt, amelyről többek között az Al Jazeera is beszámolt. Marx, Lenin és Ho Si Minh tényleg megjelentek a szertartáson, de egyikük sem volt német, orosz vagy vietnámi állampolgár. Valamennyien a helyi kommunista párt tagjai, akik elvtársuk egybekelését ünnepelték meg egy helyi szállodában. 

Lenin és Engels testvérek, míg Marx és Ho Si Minh kommunista káderek gyermekei. Valamennyien aktív tagjai az indiai kommunista pártnak, bár Marx kizárólag az esküvő kedvéért repült haza Dubajból, ahol vélhetően munkát vállalt.

Mint a portál megjegyzi: Indiában a kommunista párt mintegy hatvan éve meghatározó politikai tényező helyi szinteken. A nagypolitikába ugyan nem igazán szóltak bele – bár 1996-ban egyszer majdnem ők adták a miniszterelnököt, ám végül mégis az ellenzéki szerepet választották, amit utólag politikai baklövésnek tartanak. A legrégebbi az indiai kommunista párt, amelyet majdnem száz éve alapítottak.

Nyitókép: Viju Vazhakalla/AFP

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gazemberség dobogósai szépek, a futottak még pedig nem szép? Hogy van ez nálad?

Bejegyzésed második szava. Tyúkeszű.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés