Szabó Tímea Strasbourghoz fordul büntetése miatt

2021. november 4. 11:38
„Kicsit lefaragunk a kiadásokból, de egyébként sem élünk nagy lábon” – fogalmazott a párbeszédes politikus.

Mint arról mi is beszámoltunk, Kövér László a nyár folyamán 9,6 millió forintra büntette Szabó Tímea szerint azért, „amiért kitűztem a Fidesz logóval összemontírozott kínai zászlót” a Fudan Egyetem Budapestre településével kapcsolatban. A Párbeszéd politikus szerint az egyetem „a kínai titkosügynökök búvóhelye lesz”. A döntés indoklása szerint a Párbeszéd frakcióvezetője figyelmen kívül hagyta a képviselői vélemények kifejezésének módjára, helyére és idejére vonatkozó házszabályi rendelkezéseket, cselekménye miatt az ülés rendes menete is megakadt, hátráltatta és zavarta az – éppen az ő felvetéseire választ adó – államtitkári felszólalást.

Strasbourg, szavazói adományok

A képviselő a Blikknek jelentette be: a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, és biztos abban, hogy megnyeri a pert. 

Egyáltalán nem ijedtem meg. Ha azt hiszi Kövér László, hogy ezzel a büntetéssel eltántorít engem attól, hogy kiálljak az igazságért, a magyar emberekért, nagyon téved”

– fogalmazott Szabó Tímea. 

Mint a lap is írja: a párbeszédes politikus havi bruttó 2,4 milliót keres, a bírság pedig technikailag büntetés, annak összegét az országgyűlés vonja Szabó fizetéséből öt hónapon keresztül, addig csak a 167 ezres minimálbért kapja. Szabó Tínea leszögezte: nem panaszkodik, sok család az ő csökkentett fizetésénél is jóval kevesebből kényszerül megélni. A Párbeszéd frakcióvezetője korábban Facebookon kérte követőit, hogy segítsenek neki a tízmilliós büntetése miatt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fejlett nyugaton hozzá vannak szokva az 1 millió euró/naphoz,
úgyhogy ez az ingerküszöb alatt lesz. Gondoltam, szólok.

Ha megnyeri a pert hogyan fogja visszaadni a tarhált pénzt?

A jogállamba az is beletartozik, hogy az EU-n belül jogállami módon tiszteletben tartják az országok belügyeit. Hogy hirtelen egy példát is mondjak: a székely nemzetiségi, kisebbségi kérdés az EU szerint román belügy. Akkor a mi parlamenti házszabályunk is ugyanígy belügy.

A külföldtől való segítség kérés, kunyerálás kimondottan a hazai kommunistákat idézi, saját erőből soha nem boldogultak volna.Most is ez a helyzet.

Pofikám, most Szabó Tímeáról van szó, a házszabályról, ami belügy. Nincs érdemi válaszod, de a grafomániát hajt, tehát tereled a témát, és valami másról írsz.

De ha már így van válaszolok. Az orbáni strómanok, az általad vizionált sikkasztások egyelőre a fantáziád részét képezi, míg Cseh Katalin ügye, kavarása a különböző cégekkel, vizsgálat alatt van.

Miért engedjünk be afgánokat, ha Szabó Tímeából pár hónap Afganisztánban már ezt csinálta?

A belügyek határai egybe esnek az adott ország határaival. Azt hiszem ezt az EU is így gondolja, amikor a sorozatosan vegzált erdélyi, partiumi magyar kisebbség ügyét román hatáskörbe utalja. Pedig ez jóval fajsúlyosabb kérdés, mint a parlamenti házszabály.

Az érvelésem helytálló, hiszen a házszabály Szabó Tímeára is vonatkozik. Mellesleg ott nincs olyan, hogy börtönbüntetés. De Szabó Tímea harsány felszólalásai nem sokat érnek, ezért neki többet hoz a konyhára, ha áldozattá válhat, ehhez csak át kell lépni szándékosan a határokat. Később mehet Strasbourgba is, ha kimerítette az itthoni jogorvoslati lehetőségeket.

Börtönbe persze bárki kerülhet, aki bármilyen szempontból átlépi az ehhez szükséges határokat. Ehhez viszont bírósági ítélet kell, a a megfelelő jogorvoslati lehetőségekkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés