Szabó Tímea Strasbourghoz fordul büntetése miatt

2021. november 04. 11:38

„Kicsit lefaragunk a kiadásokból, de egyébként sem élünk nagy lábon” – fogalmazott a párbeszédes politikus.

2021. november 04. 11:38
null

Mint arról mi is beszámoltunk, Kövér László a nyár folyamán 9,6 millió forintra büntette Szabó Tímea szerint azért, „amiért kitűztem a Fidesz logóval összemontírozott kínai zászlót” a Fudan Egyetem Budapestre településével kapcsolatban. A Párbeszéd politikus szerint az egyetem „a kínai titkosügynökök búvóhelye lesz”. A döntés indoklása szerint a Párbeszéd frakcióvezetője figyelmen kívül hagyta a képviselői vélemények kifejezésének módjára, helyére és idejére vonatkozó házszabályi rendelkezéseket, cselekménye miatt az ülés rendes menete is megakadt, hátráltatta és zavarta az – éppen az ő felvetéseire választ adó – államtitkári felszólalást.

Strasbourg, szavazói adományok

A képviselő a Blikknek jelentette be: a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, és biztos abban, hogy megnyeri a pert. 

Egyáltalán nem ijedtem meg. Ha azt hiszi Kövér László, hogy ezzel a büntetéssel eltántorít engem attól, hogy kiálljak az igazságért, a magyar emberekért, nagyon téved”

– fogalmazott Szabó Tímea. 

Mint a lap is írja: a párbeszédes politikus havi bruttó 2,4 milliót keres, a bírság pedig technikailag büntetés, annak összegét az országgyűlés vonja Szabó fizetéséből öt hónapon keresztül, addig csak a 167 ezres minimálbért kapja. Szabó Tínea leszögezte: nem panaszkodik, sok család az ő csökkentett fizetésénél is jóval kevesebből kényszerül megélni. A Párbeszéd frakcióvezetője korábban Facebookon kérte követőit, hogy segítsenek neki a tízmilliós büntetése miatt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Járványfigyelő
2021. november 05. 08:24
Fel. Kellene.
Ferike57
2021. november 05. 02:28
Szabó Tímea ha azt hiszi hogy Strasbourg bármit is tehet ez ügyben , nagyon téved. Amúgy lefogják szarni ! De ezért a kísérletét is megmérném még 10 millió - ra !!!
Csubszi
2021. november 04. 22:40
Óvóónééééniiiii!
Korrupt Kornél
2021. november 04. 19:42
te idióta kóró, neked az az igazság hogy baromkodsz az ország házában? idióta picha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik