Kétszer is felrobbantottak egy kabuli katonai kórházat

2021. november 2. 13:00
Közel két tucat ember elhunyt, legalább ötvenen megsebesültek.

Két robbanás történt, és lövöldözés tört ki egy kabuli katonai kórháznál kedden, az egészségügyi minisztérium egyik illetékese azt mondta, hogy legalább 19 ember meghalt, és ötvenen megsebesültek a tűzharcban.

A támadók kiléte egyelőre nem ismert, de a Bakhtar, az afgán kormány hivatalos hírügynöksége szemtanúkra hivatkozva azt közölte, hogy

az Iszlám Állam nevű terrorszervezet több fegyverese hatolt be a kórházba,

és összetűzött a biztonsági erőkkel. Az afgán belügyminisztérium tájékoztatása szerint biztonsági erőket küldtek a helyszínre.

Egy olasz segélyszervezet korábban arról tájékoztatott a Twitteren, hogy az incidens helyszínéről kilenc sebesültet szállítottak az általa működtetett kabuli kórházba. Bilal Abdul Karim, a tálib kormány tájékoztatási és kulturális miniszterének helyettese azt mondta a Tolo Newsnak, hogy az első robbanás a kórház bejáratánál, a második – szemtanúk elmondása szerint tíz perccel később – a környékén történt. Karim szerint a támadók szemlátomást civileket vettek célba. A helyi lakosok által megosztott fotókon füst gomolyog a városnegyed felett.

A szóban forgó, négyszáz ágyas katonai kórház, amely az ország első köztársasági elnöke, Szardar Mohammed Daud Hán nevét viseli, abban a kabuli városnegyedben van, ahol korábban diplomáciai képviseletek is voltak. Az intézményt a védelmi minisztérium működteti.

Amióta a szélsőséges tálibok augusztus közepén elfoglalták Kabult, és átvették a hatalmat az országban, az Iszlám Állam támadások sorozatát hajtotta végre mecsetek és más afganisztáni célpontok ellen. Négy évvel ezelőtt, 2017-ben dzsihadisták több mint harminc embert öltek meg ugyanebben a kórházban.

(MTI)

Nyitókép: Kabul, 2021. november2.
Füst tör a magasba, miután két robbanás történt, és lövöldözés tört ki a kabuli Szardar Mohammed Daud Hán katonai kórháznál 2021. november 2-án. A híradás szerint az augusztusban hatalomra került tálib fegyveresek keveredtek tűzharcba az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjaival. Az áldozatok, sebesültek száma egyelőre nem ismert.
MTI/EPA

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közben a vej spanyolból vett itthon egy újabb szállodát.
Csak tudnám, honnan van ez a végtelen mennyiségű anyagi forrása!
http://www.harommajom.hu

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés