Agglegények lettünk

2021. október 30. 8:38

Lendvai Ildikó
Népszava
Kicsit aggaszt az Orbán által használt többesszám.

„Soha nem tenném ki ilyesminek az ország vezetőit, pláne, mint szokás volt, farsang után, közel a választáshoz. A nemzet is nehezen viselné a látványt. Főleg, hogy még nem tudjuk, az agglegénység pontosan kire vonatkozik. Kicsit aggaszt az Orbán által használt többesszám: »agglegények lettünk«. Az egész ország? Én is? Most, hogy az ezzel járó genderproblémát nemi átalakító műtéttel sem javallott orvosolni? Bár én talán megúszom, nem engem utáltak ki a Néppártból, sosem voltam ott tag. Megint az efféle nemzetrontók jártak jól. Viszont ha a többesszám a teljes Fidesz-táborra vonatkozik, legkésőbb a Békemeneten őket is illett volna értesíteni, hogy agglegények. Politikailag, de az is szomorú. A köreikben lévő szépszámú hölgyet illetően ez így is aggályos kijelentés volt, de ezt tekintsük apró pontatlanságnak. Mégiscsak furcsa lett volna, ha a dalia miniszterelnökünk szájából az »Aggszűzek lettünk« formula pattan ki. Nem kell mindig mániásan precíznek lenni, azt is nyugodtan lehet mondani például, hogy legyőztük a járványt, meg hogy Magyarország működik.

Még megnyugtatóbb, ha a többesszám csak a Fidesz vezérkarára vonatkozik. Azt a gondolatot még valahogy elviseli a nemzet, hogy ők agglegények lettek. Jobban is kibírják az átlagnál, ha kiesnek a családtámogatásokból. Kiházasításuk feladata így is sürgős. Most, hogy a Vadászkiállítás, Eucharisztikus Kongresszus, Békemenet végeztével jöhetnek a járványügyi szigorítások, előbb-utóbb rendes lagzit se lehet majd tartani. Egy ilyen kendőzetlenül őszinte párthoz nem illik a maszkos buli. Magát álcázni csak a hitvány baloldal szokta. Orbán az ünnepi beszédben jól leleplezte a báránybőrbe bújt farkast, aki meg is ette már az összes arra járó nagymamát: »az összefogás bendőjében mindenki eltűnt, aki a farkassal cimborált«. A jobboldalon az ilyesmi kizárt. Különben a lagzin ki-kióbégatnának a Fidesz bendőjéből a rég lenyelt kisgazdák, a régi KDNP-sek, MDF-sek. Zavarnák a zenekart.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ti is azt mondtátok, hogy "sződd a selymet, elvtárs", nem azt, hogy "szőjük a selymet, elvtársak". Az lealacsonyító lett volna a kommunista nomenklatúra haszonélvezőinek.

Ne aggódj, vénasszony, ismerve a "haladó" marxista ál-tudományosságodat, ideológiádat, lehet még belőled agglegény...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés