Vizelet szivárgott a SpaceX űrhajójából

2021. október 27. 16:19
Az űrhajó visszatérése után kiderült, hogy a tartályba vezető cső kimozdult a helyéről a három napon át tartó küldetésen.

„Finomítottak a SpaceX új Crew Dragon kapszulájának vécéjén”írja a Space.com. Az űrhajót a tervek szerint október 31-án bocsátják majd fel, az Endurance nevű kapszula a Nemzetközi Űrállomásra fog űrhajósokat szállítani.

Az Endurance különbözik a másik két Crew Dragontól, hiszen az űrhajóhoz olyan megújított vécérendszer tartozik, amely megakadályozza, hogy a vizelet az űrbe távozzon. A kapszula legutóbbi útján, az Inspiration4 misszió során ugyanis az utasok vizelete az űrbe került. A Jared Isaacman amerikai milliárdos által finanszírozott küldetés történelmi volt, ez volt az első olyan űrutazás, amelyen csak civilek vettek részt.

Az űrhajó visszatérése után kiderült, hogy a tartályba vezető cső kimozdult a helyéről a három napon át tartó küldetésen. A vizelet ily módon nem a tárolóba, hanem a szellőzőrendszerbe áramlott. Egy későbbi vizsgálat során a Crew-2 misszión használt űrhajónál is szivárgásra utaló nyomokat találtak. A hiba nem okozott komoly gondot, a szivárgást a legénység nem is észlelte, az Endurance pedig nem sérült. Ennek ellenére kijavították a hibát.

Fotó: CHANDAN KHANNA / AFP

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarországon meg Öntik a szart a prolik meg a nyuggerek fejébe és a szájukba ezek a tróger, szarházi tolvajok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés