Orbán harcol leghatékonyabban a puha totalitarianizmus ellen

2021. október 25. 9:43
Lesznek még többen, akik követik, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és máshol.

„Az 1956-os magyar forradalom nem pusztán gepolitikai esemény volt. Hanem emberi tragédia. Wittner Mária ennek a tragédiának az arca, de arca a Nagy Hazugság, azaz a Kommunizmus feletti elkerülhetetlen győzelemnek is. 

Itt van egy kép Budapestről, arról a politikai vezetőről, aki ma a Nyugaton a leghatékonyabban és fáradhatatlanul harcol a puha totalitarianizmus ellen:

Lesznek még többen, akik követik, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és máshol. A Nyugat népei felébrednek. Nem kerekedünk felül rövid távon, de harcolunk. S miközben politikai harcot folytatunk, aközben nem feledkezhetünk meg arról, hogy közösségeket építsünk, mindenek előtt a hit közösségeit, hogy túléljük a hosszabb vereséget is. Ez a háború hosszú ideig fog tartani, és elsősorban nem politikai. (…)

És ne feledjük Orbán Viktor szavait, amit egy interjúban olvastam, amit most nem találok, de sosem fogom elfelejteni. Abban Orbán a politika korlátairól beszélt. Azt mondta, hogy politikusként tud adni az embereknek dolgokat – mármint bizonyos szintig kontrollálni tudja az anyagi világot –, de nem adhat az embereknek célokat, értelmet. Ez a vallás dolga. Álláspontom szerint azok, akik a politikában látják a végső értelmet, idővel vagy kiábrándulnak, vagy zsarnokká válnak.”

(Rod Dreher Live Not By Lies című kötetéről itt olvashat. A könyvet nem kedveli a Facebook. Rod Dreher májusban beszélt nekünk arról, hogy valódi populista mozgalomra van szükség, és augusztusban arról, hogy hálózatot kell alkotnia a konzervatívoknak.)
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés