A Facebook gyűlöli a „Ne élj hazugságban” könyvemet

2021. június 16. 16:12

Magyarország egyik jelentős politikai lapját megfenyegeti a Facebook, mert tőlem adnak le anyagokat.

2021. június 16. 16:12
null
Rod Dreher

„Romániában a »Live Not By Lies (Ne élj hazugságban – Útmutató keresztény disszidenseknek)« slágerré vált. Emiatt egy helyi újságírót le is tiltott a Facebook. Catalin Sturza, aki segített körbevezetni a bukaresti könyvbemutatómon, a FB-oldalán írta ezt meg (majd fordította le nekem):

»Mihai Șomănescu újságíró most fedezte fel, hogy Facebook-fiókját törölték. Az utolsó két bejegyzése egy interjú volt Rod Dreher amerikai íróval és Traian Ungureanu író (az Európai Parlament volt képviselője) ​​szövege Alin Bogdan újságíró emlékére. Ironikus, hogy mindketten a puha totalitarizmus elleni küzdelemről beszéltek. Mi lehet a jobb módja annak, hogy bebizonyítsuk, hogy nincs totalitarizmus, mint az, hogy betiltjuk az erről szóló vitát? Azt, hogy a Dreherrel készült interjú érzékenyen érintette a Facebookot, bizonyítja az a tény is, hogy az R3media Facebook-oldalán Rod Dreher három képéből kettőt is töröltek. Nem baj, azért csak visszatettem őket!«

Remélem, hogy ez egy hiba, amelyet gyorsan kijavítanak. Ellenkező esetben az ilyen visszaélések meghaladnák az abszurditás határait, mivel a demokrácia és szólásszabadság vörös vonalát már régen átlépték.

És az általam idézett hír, amelyet az R3Media publikált:

https://r3media.ro/dragi-prieteni-nu-am-plecat-am-fost-inchis/

Közben Magyarországon egy konzervatív újság, amely néha szemlézi a blogbejegyzéseimet, azt mondja nekem, hogy figyelmeztetést kaptak a Facebook-tól, hogy abba kell hagyniuk a velem való foglalkozást, mert veszélyes vagyok. Az újságíró barátom, aki ezt elmondta nekem, most szabadságon van, ezért nem érhettem el, így nem nevezem meg, és nem közlök részleteket. Annyit elárulhatok, hogy az a három tökéletesen ártatlan dolog, amelyet az FB okként hivatkozott egy írásom levételére, egy olyan mondat egyik felét kifogásolta, mely szerint Magyarországgal és más közép-európai országokkal igazságtalanul bánnak a nyugati médiában.

Ez elég volt a magyar Facebook-cenzúra számára.

Tehát egy romániai újságírót letiltottak a Facebooktól, akinek a megélhetése függ attól, hogy lehozzon egy interjút, amelyet velem készített. Magyarország egyik jelentős politikai folyóiratát pedig megfenyegeti a Facebook, mert tőlem adnak le anyagokat. Talán most már jobban megérted, hogy miért nincs az USA-ban a »Live Not By Lies (Ne élj hazugságban – Útmutató keresztény disszidenseknek)« könyvnek szinte semmilyen médiavisszhangja, miközben kilenc hónap alatt több mint 120 000 példány kelt el belőle. A könyv ugyanis feltárja, mit csinálnak ezek a technikai zsarnokok és gondolatirányítók. Nem akarják, hogy ezt tudd.”

Fotó: Catalin Sturza, Facebook

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2021. június 17. 06:25
Kisértet járja be Európát.
matykox
2021. június 16. 21:34
Javallanám azoknak, akik faszbúkoznak, hogy minden mennyiségben töltsenek fel DREHER sörös övegeket, dobozokat, indítsanak "szeretjük a Drehert" kampányt. Hadd szivjanak a 3-betűsek, meg cukkerberg daniel is.
nempolitizálok
2021. június 16. 17:43
Rosszul ragozott, a libsik kicenzúrázták. Mégis milyen már, hogy valakinek más a véleménye mint az övék.
I.E.D.
2021. június 16. 17:29
Szemüveges , szakállas, kockás inges éttermiségi- mit akar ez itt? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!