Margaret Atwood megosztott egy cikket, transzfóbiával vádolták meg

2021. október 22. 12:14
A szolgálólány meséje című regény szerzője egy olyan cikket osztott meg, amely szerint a gendersemleges nyelvezet használata ahhoz vezet, hogy a nők elveszítik identitásukat.

Kiakasztotta Margaret Atwood író, költő az LMBTQ-lobbit. Az írónő megosztott egy „Miért nem mondhatjuk többé azt, hogy »nő«?” című cikket, melyben a szerző ebben azt fejtegette, hogy egyre gyakrabban csak körbeírják, hogy nőről van szó, de nem írják le a kifejezést, amivel végső soron a női identitást semmisítik meg.

Atwood nem fűzött kommentárt az íráshoz, csak megosztotta, de már ez is elég volt ahhoz, hogy sokan felháborodjanak. A USA Today szerzője egyenesen arról írt, hogy Atwood ezzel transzfób megnyilvánulást tett, és hogy az efféle cselekedetek aztán erőszakhoz is vezethetnek. Többen is bocsánatkérésre szólították fel az írónőt.

Nyitókép: Angela Weiss / AFP

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar nők akkor legalább ezer éve elvesztették az identitásukat.

A libertáliboknak teljesen elment az eszük. Most ez az új elmebetegségük, hogy állandóak a kibaszok transzvesztiták miatt ugatnak mindenkivel.

Nem baj, lassan a nők, még a "harcos" feministák is rájönnek, hogy ennek az egésznek lófasz köze sincs semmiféle fóbiához, toleranciához vagy jogokhoz. Ez az állandó ingyencirkusz a médiában valójában a hatalomról szól. Ezek a rohadékok akarják megszabni, hogy ki mit gondolhat a travikról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés