Na, ez az, amiért nem megyek a Békemenetre

2021. október 21. 7:51

Lendvai Ildikó
Facebook
Kicsit aggódom, hátha nem tudják, hol van a Bajcsy-Zsilinszky út.

„Vettek már kedvezményes Békemenet csomagot az OV'22 webshopon? Neeem? Hát siessenek, mert szombaton már megy a menet. Illetve jön. Jön-megy a városban.. Amivel semmi bajom, méltányolom, ha valaki nyilvánosan is vállalja meggyőződését. 
Mindenesetre igyekezzenek a csomag beszerzésével, ha mázlijuk van, a kedvezményes 5490 forintért kaphatják meg a 7179 forintos teljes ár helyett.

Megéri. Van benne OV feliratú hercig simléderes sapka feketében és fehérben (szabadon lehet választani, mert demokrácia van), karkötő és egy meg nem nevezett ajándéktárgy. Talán egy Orbánt mintázó keljfeljancsi, esetleg Bayer Zsolt-válogatott, Matrjoska baba (kívül Mészáros Lőrinc, benne Orbán Viktor), lendkerekes kis helikopter Rogánnak, gumicsont »Káslernek« felirattal, vagy ki tudja.

Mindig imádtam a zsákbamacskát. A Fidesz is, azért nem tesz közzé soha kormányprogramot. Aztán jön a meglepi. Ha valaki teljes menetfelszerelést akar, vehet még övtáskát és tarisznyaszerű szövettáskát is, hogy legyen hová tennie az útravalót a buszon. Az övtáska a mobiltelefon miatt kellhet, a CÖF-elnök felszólította a menet tagjait, mindenkinél legyen mobil. Azzal kell lefotózniuk, ha provokatív »baloldali erőszakot« látnak. Bonyolítja a helyzetet, hogy azt is leszögezte: »a Békemenet a nemzet egységét hivatott jelezni«.

Na most ha a nemzet egységes, akkor honnan jön majd a baloldali erőszak? Ki az ördögöt fog az egységbe forrt nemzet lefotózni mint ellenséget? Szóba jöhet talán a nemzeten kívülről Soros vagy a migránsok, akik a föld alatti alagútjaikon jönnek erőszaktenni.
Csak kicsit aggódom, hátha nem tudják, hol van a Bajcsy-Zsilinszky út. Ezt irtó nehéz lesz kimondaniuk, tehát még kérdezősködni sem tudnak két erőszak közben.

De van ennél nagyobb gondom is. Az »OV'22, Hajrá, magyarok!« feliratú szilikon karkötő megrendelése megoldhatatlan dilemma elé állított. Ez azért van, mert megint túl nagy a szabadság. Lehet olyan nemzetiszínű karkötőt venni, amelyen fehér alapon piros-zöld betűk vannak, de olyat is, amin a felirat a Fidesz narancsszínében pompázik.

Hát most melyiket? Mi a helyes döntés? A fejem is belefájdult. Nemzet vagy Fidesz? Jó, tudom, hogy a kettő gyakorlatilag ugyanaz, de azért mégis... És nulla iránymutatás! A választót teljesen magára hagyták. Túl nagy a tévedés kockázata. Na, ez az, amiért nem megyek a Békemenetre.”

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát igen, most is beleborzongok Nagy Gáspár versébe.
Gondolom, hogy cenzor ildikó néni is beleborzong. De míg én a vers szabadságába, addig a nyanya annak örömébe, hogy végre betilthatta a Tiszatájat. A Nagy Imre vers miatt.
Ami persze érthető, hiszen egy büdös kommunista apparátcsik volt a nő.
De az kurvára felháborít, hogy 1990 után a sajtószabadság felkent papnője lett. A cenzor! Meg Nagy Imre fan.
Na, ez elviselhetetlen!

Momentumosok, LMP-sek, és főleg JOBBIKOSOK (na meg újdonsült MZP-rajongók): hogy ízlik, hogy 10+ év után előjött a semmiből a teljes panoptikum, Lendvai Ildikótól Horn Gáborig, Juszt Lászlótól Haraszti Miklósig?

A sok elcenzúrázott szöveg most kikívánkozik belőle.

A Fidesz szimpatizánsok nem a többször bukott miniszterelnök jelölt-jelölt, aki Budapest északi részén kereste Csepelt.
Te azért nem jössz a Békemenetre, mert minden évben a prájdon szeretsz vonulgatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés