Koronavírusban meghalt Colin Powell

2021. október 18. 14:49
A hírt a politikus családja közölte a Facebookon.

Életének 85. évében meghalt Colin Powell, az Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztere – írja a CNN. A volt külügyminiszter koronavírus-fertőzés következtében vesztette életét. 

Egy szerető férjet, édesapát, nagyapát és amerikai államférfit veszítettünk el

– Írta közleményében a család. Azt is közölték, hogy a volt külügyminiszter be volt oltva a koronavírus ellen.

Colin Powell katonaként szolgált a vietnámi háborúban, ekkor kezdett el felívelni a karrierje. Ronald Reagan elnökségének végén ő lett az Egyesült Államok első afroamerikai nemzetbiztonsági tanácsadója. Később a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökeként is ő volt az első afroamerikai a poszton. Az utóbbi tisztségben ő volt a legfiatalabb is.  A 90-es években – az Öbölháborúban aratott amerikai győzelemnek is köszönhetően  –  népszerű politikusnak számított, felmerült az is, hogy akár az elnökválasztáson is elindulhat. Ezt végül az hiúsította meg, hogy George W. Bush elnöksége idején hamis információkkal próbálta meg igazolni az Irak ellen folytatott háborút az ENSZ előtt.

 Nyitókép: Cheriss May / NurPhoto / AFP

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De levon. Az ENSZ, amit a világháború azon országai alapítottak akik győztesnek hitték magukat egy adott pillanatban, őáltala jól félre lett vezetve. Lehet a világ ellen ennél nagyobb csalást elkövetni?

George W. Bush elnöksége idején hamis információkkal próbálta meg igazolni az Irak ellen folytatott háborút az ENSZ előtt.
" a 2003-as ENSZ előtti produkciója sem von le semmit.."
de. Levon. Mindent. Ugyanúgy, mint Tom Lantoséból a "Szaddam katonái kihúzgálták a falakból az elektromos kábeleket, hogy a kisgyerekek megfulladjanak" aljassága...

Ismered a kártyajátékot?
Van olyan, hogy vizitpénz, beugró.
Ahhoz, hogy játékba léphess, be kell fizetned a beugrót.
A Connecticut-i hazád intézte így.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés