Koronavírusban meghalt Colin Powell

2021. október 18. 14:49

A hírt a politikus családja közölte a Facebookon.

2021. október 18. 14:49
null

Életének 85. évében meghalt Colin Powell, az Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztere – írja a CNN. A volt külügyminiszter koronavírus-fertőzés következtében vesztette életét. 

Egy szerető férjet, édesapát, nagyapát és amerikai államférfit veszítettünk el

– Írta közleményében a család. Azt is közölték, hogy a volt külügyminiszter be volt oltva a koronavírus ellen.

Colin Powell katonaként szolgált a vietnámi háborúban, ekkor kezdett el felívelni a karrierje. Ronald Reagan elnökségének végén ő lett az Egyesült Államok első afroamerikai nemzetbiztonsági tanácsadója. Később a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökeként is ő volt az első afroamerikai a poszton. Az utóbbi tisztségben ő volt a legfiatalabb is.  A 90-es években – az Öbölháborúban aratott amerikai győzelemnek is köszönhetően  –  népszerű politikusnak számított, felmerült az is, hogy akár az elnökválasztáson is elindulhat. Ezt végül az hiúsította meg, hogy George W. Bush elnöksége idején hamis információkkal próbálta meg igazolni az Irak ellen folytatott háborút az ENSZ előtt.

 Nyitókép: Cheriss May / NurPhoto / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2021. október 20. 13:23
https://www.youtube.com/watch?v=OilHktejwYs https://www.youtube.com/watch?v=Yzy_VxmmlmU
files32
2021. október 19. 07:57
Ő találta meg a nem létező vegyifegyvert Irakban?
Madasa Hatter
2021. október 18. 23:18
egy aljas hazug geci, milliók halála szárad a lelkén.
annamanna
2021. október 18. 18:49
"Tudom, hogy Neked is Rém kellemetlen, Hogy be lettél oltva Szeretet ellen." "Hiába rejted, Hiába őrzöd, A titkod nem titok már, A titkod az ördög, És keresi a külföld És keresik helyben, De az ördög bent lakik Egy ostoba fejben És elmenekülnél Innen a Holdra, Csak mert szeretet ellen Be lettél oltva Tudom, hogy Neked is Rém kellemetlen, Hogy be lettél oltva Szeretet ellen. Pont ez a baj Veled: Van eszed, de nem él a szíved, Nem vagy ugyan beteg, De a bogyókat szeded. Az emberek utálják, Amit nem értenek, Ravaszkodnod, látod Nem érte meg. Ez nem én vagyok, Ez nem mi vagyunk, Így aztán mindegy, Hogy áldás vagy átok Hogy torzan látják a nagyvilágot Egyes újságokba író srácok, Nekem sok a dolgom Én nem érek rá, Így hát mindegy, Hogy mit is szóltál, De csak akkor ítélj, Hogy én ki vagyok, Ha egyszer tudni fogod, Hogy Te kicsoda voltál." https://www.youtube.com/watch?v=eIK_1Ucpbpw&t=7s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik