Varga Judit: A 2022-es kampány Brüsszelben is kezdetét vette

2021. október 11. 8:43
Az igazságügyi miniszter abszurdnak nevezte a felvetést, hogy már októberben, a bírósági döntés előtt induljanak jogállamisági eljárások.

Reményét fejezte ki az igazságügyi miniszter a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent interjújában, hogy valódi szakmai vitában tárgyalja az Európai Unió Bírósága a jogállamisági rendelettel kapcsolatos magyar és lengyel keresetet.

Varga Judit az interjúban megkérdőjelezte az EP-testület szakmaiságát és pártatlanságát,

majd a 2022-es magyarországi választásra utalva hozzátette, hogy a kampány már Brüsszelben is kezdetét vette. Varga Judit annak alkalmával nyilatkozott, hogy a bíróság hétfőn kezdi meg a beadvány megvitatását. A miniszter azt mondta, naivitás volna azt gondolni, hogy Brüsszel nem helyezi majd nyomás alá a bírákat, miként az eljárás felgyorsítását is sikerült elérnie. Varga Judit bírálta az Európai Parlament bevándorláspárti többségét is, amelynek „csak az a fontos, hogy megvonják az uniós forrásokat, így beavatkozva a jövő évi választásokba”.    

Abszurdisztán

Varga Judit abszurdnak nevezte az Európai Bizottság azon felvetését, hogy már októberben, a bírósági döntés előtt induljanak jogállamisági eljárások. Ezzel Brüsszel nemcsak a kormányfők egyezségét rúgná fel, a saját ígéretét is megszegné. De „hozzászoktunk már sajnos ezekhez a politikailag motivált koncepciós eljárásokhoz” – tette hozzá.

Arra ugyanakkor nem számítottunk, hogy az uniós intézmények akár egymásra is ilyen agresszív nyomást helyeznek”,

amivel megrendítik az európai együttműködésbe vetett bizalmat – mondta Varga Judit. Hozzátette: a kormány felkészült minden eshetőségre. Az Európai Parlament állampolgári bizottságának (LIBE) budapesti látogatása kapcsán a miniszter kifogásolta, hogy a „LIBE-turisták” kevesebb mint egy órát szántak a kormány álláspontjának megismerésére.    

„De ha már így alakult, úgy gondoltuk, hogy megajándékozzuk őket egy könyvvel, amely a Magyarország ellen indított nemtelen támadásokat és a balliberális percepciókat bontja szét darabjaira és cáfolja meg jogi érvekkel alátámasztva. Ki tudja, hátha valaki legalább hazafelé a repülőn megvilágosodott belőle” – tette hozzá. „A bevándorláspárti baloldal egyre erőteljesebb nyomást helyez majd ránk a következő időszakban, és ha kell,

a magyar emberek kárára próbálja majd a kormányt térdre kényszeríteni.

Van azonban egy rossz hírünk: a magyar érdekeket és értékeket mindig megvédjük” – mondta a miniszter.

(MTI)

Fotó: Mohai Balázs

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés