Kalifornia kötelezővé tette a gendersemleges játékok árusítását a nagyáruházakban

2021. október 11. 15:17
A törvény értelmében a kaliforniai nagyáruházakban kell, hogy legyen egy részleg, ahol gendersemleges gyerektermékeket lehet vásárolni.

Kaliforniában szombaton életbe lépett egy törvény, amely előírja, hogy az 500-nál több főt foglalkoztató nagyáruházakban kell legyen egy részleg, ahol gendersemleges gyermektermékeket lehet vásárolni – írja az USA Today. A portál hozzáteszi: a törvény elsősorban az LMBTQ-aktivisták számára jelent győzelmet, akik úgy vélekednek,

a hagyományos marketing által használt rózsaszín és kék színek arra „kényszerítik a gyerekeket, hogy alkalmazkodjanak a nemi sztereotípiákhoz”.

A törvényt a demokrata Gavin Newsom kormányzó írta alá, és ezzel Kalifornia lett az első amerikai állam, ahol a kicsiknek szóló gendersemleges árukat – például játékokat, gyermekfogkeféket – nevesítik az áruházak polcain. Mindez nem jelenti azt, hogy eltűnnének a boltokból a klasszikus rózsaszín és kék szekciók, csupán biztosítani kell, hogy „nemtől függetlenül, mindenki komfortosan érezze magát”, mikor a játékok között válogatni kell.

Nyitókép: Riccardo Milani / Hans Lucas / AFP

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó, hát Kalifornia egyre lakhatatlanabb, mióta nem Schwarzenegger a kormányzó, csak az a baj, hogy az onnan elköltözők ugyanúgy a demokratákra fognak szavazni Texasban vagy Floridában is, ahogy Kaliforniában is megszokták, hogy aztán az is lakhatatlanná váljon.

Kíváncsi vagyok, hogy az unikornisos játékgéppuska melyik szekcióba kerül?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés