Zuckerberg szerint a Facebooknál kiemelten foglalkoznak a gyerekek médiahasználatával

2021. október 7. 17:31
Mark Zuckerberg azt állítja, a Facebook nem csak a pénzre hajt.

Mint arról mi is beszámoltunk, Frances Haugen – aki a közösségimédia-óriás PR-igazgatója volt korábban – kedden, egy washingtoni szenátusi meghallgatáson azt mondta: a Facebook erkölcsi csődbe jutott. Haugen azt mondta: a Facebook egy többmilliós elitklubot hozott létre olyan felhasználókból, akiket alig moderált, valamint azt is állította: a vállalatnak pontos felméréseik voltak arról, hogy mennyire rossz hatással van az Instagram a tinilányok lelki egészségére.

Mark Zuckerberg Facebook-posztban reagált Haugen állításaira, melyet a Media1 szemlézett. Szerinte nem igaz, hogy a Facebook ne törődne a biztonsággal, a jóléttel és a mentális egészséggel. Elmondása szerint Haugen egy fals képet festett le a cégről, amikor azt állította, hogy csak a profit érdekli, az emberek nem.

Semmi gyerek-Instagram

Cáfolatként Zuckerberg azt hozta fel, hogy új algoritmust hoztak létre, hogy több barátokról és családtagokról szóló tartalom jelenjen meg a hírfolyamban a vírusról szóló videóknál. Pedig ez nem a profit mellett szólt, mert az emberek így kevesebb időt töltenek a platformon. Szerinte az sem igaz, hogy figyelmen kívül hagynák a kutatásokat máskülönben miért hoztak volna létre egy iparág-vezető kutatási programot? – tette fel a kérdést.

A vezető hozzátette: a gyerekek médiahasználatával is kiemelten foglalkoznak, ezért hozták létre a Messenger Kids nevű alkalmazást, mely biztonságosabb a felnőtt változatnál. Felfüggesztették a gyerek-Instagram fejlesztését is.

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig lövethetne is közénk, de olyan Zucker, hogy másképp rombol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés