Megvan az előválasztás második fordulójának időpontja

2021. október 3. 12:59
Október 10-től október 16-áig, tehát hét napon át tart majd az előválasztás második fordulója – értesült a Telex több forrásból.

A pártelnökök megállapodására azért volt külön szükség, mert az Országos Előválasztási Bizottságban (OEVB) nem tudott döntésre jutni pénteken a hat ellenzéki párt delegáltja – írja a Telex. 

A Telex szerint a Demokratikus Koalíció „akadályozta a második forduló meghosszabbítását”, illetve „azt, a Karácsony Gergely és az őt jelölő pártok által tett javaslatot, hogy a második fordulót ne csupán csúsztassák – az első forduló, és annak eredményhirdetése körül késlekedések miatt, valamint a jobb felkészülés érdekében –, hanem az online előválasztók regisztrációjának megkönnyítését” – írja a Telex. 

A DK a lap szerint azt állította, hogy péntek előtt nem is lehetett volna dönteni az ügyben, ők pedig mindenben elfogadják az OEVB döntését, melyhez azonban mindenben hatpárti konszenzusra van szükség. A második forduló eredetileg október 4. és 10. között lett volna, megtartva, viszont az már köztudott volt, hogy az esemény csúszni fog, lévén az informatikai rendszert mindenképpen frissíteni kell az első fordulóban tapasztalt fennakadások miatt. A tervezettnél több időt vesz igénybe a szavazólapok és az urnák eljuttatása a szavazókörökbe is, és a szavazatok megszámlálása is komoly feladat az OEVB számára. 

Fotó: OEVB, Facebook

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hat párt nem tudott megegyezni a második forduló időpontjában!!!!!!!!
Pedig ez egy egyszerű, nem nagy kihívás volt számukra........

Gejgő már a posztokat osztja?
Erről szól a közmondás

Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.

https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés