Az Orbán-féle irányvonal még jobban elszigetelődik Európában

2021. szeptember 27. 10:53

Cseh Katalin
Facebook
A liberálisok és a zöldek képviselik a legerőteljesebben a jogállamiság védelmét.

„Fontos győzelmet arattak a politikai megújulást hirdető pártok a német választáson. Nyertek a szociáldemokraták, miközben történelmének legrosszabb eredményét könyvelheti el a leköszönő Angela Merkel kancellár pártszövetsége, a CDU/CSU.

Az igazán érdekes kérdések viszont a kezdődő koalíciós tárgyalásokon dőlnek majd el, ahol a liberálisok és zöldek szerepe fog felértékelődni. Ez a két párt ugyanis mindkét valószínű koalíciós felállásban szerepel — majdnem biztos, hogy mindketten részesei lesznek a koalíciónak. Ez azt is jelenti, hogy a Momentum szövetséges pártja, az FDP (akik taroltak az első szavazók körében) és a globális felmelegedés elleni harc legfontosabb szószólói meghatározzák majd a német politikát, ami nagyon jó hír.

A liberálisok és a zöldek képviselik a legerőteljesebben a jogállamiság védelmét, valamint azt, hogy fel kell lépni a demokráciát leépítő Fidesz ellen. Emellett kiállnak egy erős és egységes Európai Unió mellett. A Fidesz újdonsült szövetségese, a szélsőjobboldali AfD — akikkel kapcsolatban nem is olyan rég még olyan hírek érkeztek, hogy megállíthatatlanul törnek előre — veszített támogatottságából, és továbbra is elképzelhetetlen, hogy kormányzati tényezővé váljon. Vagyis ez azt jelenti, hogy az Orbán-féle irányvonal még jobban elszigetelődik Európában.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is azt kívánom a Momentumnak, hogy a külföldi választások eredményei miatt ünnepeljenek. De csak és kizárólag akkor legyen okuk örömre!

Még mindig nem mondtál le?

(Mondjuk ezen agitprop-közhelyszótár alapján politológusként SEM tudnál elhelyezkedni...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés