Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Erdő Pétert

2021. szeptember 25. 16:54
A pápa kitért a szívélyes beszélgetésre, amelyet az ország vezetőivel folytatott.

Ferenc pápa szeptember 25-én szombaton délelőtt a dolgozószobájában magánkihallgatáson fogadta Erdő Péter bíborost, Németh Norbert atya, a Pápai Magyar Intézet rektora kíséretében.

Erdő Péter bíboros köszönetet mondott a Szentatyának budapesti látogatásáért.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta a találkozások során szerzett kedvező élményeit és kitért a szívélyes beszélgetésre, amelyet az ország vezetőivel folytatott. A magyaror katolikus egyház és az Európa előtt álló feladatokról szólva Ferenc pápa kiemelte a gyökerekhez, az Európai Unió alapítóinak eredeti értékeihez való visszatérés fontosságát.

Erdő Péter prímás, esztergom-budapesti érsek köszönetet mondott az egyházfőnek a szeptember 12-i budapesti látogatásáért, amikor a Hősök terén bemutatta a NEK-et lezáró misét. Ferenc pápa a szertartás előtt találkozott Áder János államfővel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjaival, az ökumenikus egyházak és a zsidó közösség vezetőivel.                   

„Ferenc pápa ismét hangsúlyozta a találkozások során szerzett kedvező élményeit, és kitért a szívélyes beszélgetésre, amelyet az ország vezetőivel folytatott. Szó esett a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról is, kiemelve a visszatérés fontosságát az Európai Unió alapítóinak eredeti értékeihez” – közölte Németh Norbert atya, aki elkísérte Erdő Péter bíborost a vatikáni találkozóra.    

Erdő Péter szombat este részt vesz a magyar kormány támogatásával felújított római Szent István Ház megáldásán, ahol Veres András a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke celebrál misét.      

Többek között jelen lesz a vatikáni külügyminiszterként ismert Paul Richard Gallagher érsek, aki a pápát Budapestre is elkísérte, valamint Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az eseményen részt vesz Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára.

(Vatican News, MTI) 

Fotó: Vatican News, Facebook

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egyházfő lelkipásztori erejét - emberileg - a helyi egyházak ragaszkodása adja, míg a helyi egyházak erőt merítenek a pápa iránymutatásából, szeretetéből, tanúságából. Isten éltesse a két főpásztort!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés