Magyarországra költözhet a német hadiipar

2021. szeptember 24. 9:55
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról beszélt: izraeli és amerikai védelmi ipari érdekeltségek is beléphetnek a hazai piacra.

Mozgolódnak a német és az osztrák hadiipari vállalatok, mert nem érzik biztonságban a működésüket, ebből a szempontból is meghatározó lehet a vasárnapi németországi választás végkimenetele – mondta Palkovics László a Világgazdaság pénteki számában megjelent interjúban.

Magyarország jó alternatíva

Az innovációs és technológiai miniszter szerint Magyarország jó alternatíva lehet ezeknek a cégeknek kapacitásbővítéseik megvalósítására. Kitért arra, hogy izraeli és amerikai védelmi ipari érdekeltségek is beléphetnek a hazai piacra, cserébe a kormány olyan jogi környezetet kínál az Európai Unión belül, amely egyszerűsíti és gyorsítja az állami exportengedélyek kiadását.

A Fudanról népszavazás lesz

A kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatban kijelentette, hogy

az nem csökkenti a Diákváros kapacitásait, és a két beruházás elfér egymás mellett.

Ezeknek a tervezése hamarosan megkezdődik. A kormány szándéka világos: megépíti a Diákvárost, a Fudan megvalósításáról pedig népszavazás lesz – rögzítette a tárcavezető.

Azt is bejelentette, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal magyar szakaszának kivitelezése október közepén megkezdődik Kiskunmajsa és a déli határ között. A befejezés céldátuma változatlanul 2025.

(MTI)

Nyitókép: A honvédség helikopterével emelik az épület tetejére a bokrétát a német Rheinmetall és a magyar állam közös beruházásában épülő Lynx-harcjárműgyár bokrétaünnepségén Zalaegerszegen 2021. szeptember 10-én. MTI/Varga György

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem költözhet Magyarországra a német hadiipar, csak egy morzsája!

Úgy tűnik, hogy általában mindenből félig vagy tájékozott, vagy szándékosan hagysz el dolgokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés