Nagy siker: magyar élelmiszereket díjazott a brit Great Taste Awards

2021. szeptember 22. 14:31

Paprikaőrlemény, pálinkák és likőrök a nyertesek között.

2021. szeptember 22. 14:31
null

Nyolcvannyolc magyar élelmiszert díjazott idén a brit Great Taste Awards, közülük három termék a maximális három csillagot, további huszonöt élelmiszer pedig két csillagot nyert el. A Guild of Fine Food által szervezett, huszonöt éve indult

Great Taste Awards a világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenye,

amelyre évente mintegy 12 ezer terméket neveznek. A séfekből, forgalmazókból, étterem-tulajdonosokból, ételkritikusokból és szakírókból álló, ötszáz fős zsűri ezek közül mindössze néhány száz terméknek ítéli oda a legmagasabb, háromcsillagos elismerést – olvasható a Guild of Fine Food honlapján.    

A magyar élelmiszerek közül idén a Fajszi Paprika prémium csemege fűszerpaprikamag-olaja, a Szicsek Pálinkafőzde prémium Irsai Olivér szőlőpálinkája és a Rubin Parprika füstölt paprikaőrleménye kapta meg a háromcsillagos minősítést. A Fajszi Paprika prémium csemege halászlé fűszerpaprika-őrleményét két csillaggal, prémium csemege füstölt fűszerpaprika-őrleményét pedig egy csillaggal, míg a Rubin Paprika bio szegedi fűszerpaprika-őrleményét szintén egy csillaggal jutalmazták. Két csillagot nyert a Szicsek prémium jonathán almapálinkája és piros vilmoskörte pálinkája, egy csillagot pedig a pálinkafőzde zölddió likőrje, hároméves érlelésű almapálinkája és körtepálinkája, továbbá a mézes barackpárlata.

(MTI)

Fotó: Oláh Tibor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2021. szeptember 22. 20:36
Én már régóta üldözöm a Pálpusztai sajtot, amit állítólag (a cég honlapja szerint) a Tescoban lehet kapni, de Miskolcon egyik boltjában sem hallottak róla. Ugyanez a helyzet a Diána sósborszeszes csokis cukorkával is. Régebben a Metro árulta, de amióta a lejtőbe fordult, eltűnt onnan. A kis élelmiszergyárak nem szolgálnak ki egyéni fogyasztókat, hanem csak nagy láncok központi raktárába szállítanak be, onnan pedig ismeretlen elv szerint ismeretlen boltokba viszik ki. Látott valaki valahol mostanában Pálpusztai sajtot vagy Dianás cukorkát?
amca
2021. szeptember 22. 18:43
Hahahaha. Buttha englishek. 1 normális brit ételt nem tudok a zabpelyhen kívül. Nem ettek még igazi hun ételt. Kóbász,szalonna,hurka,disznósajt,pacal,vadak,kakaspörkölt,Pick,gyulai ,turista,és még 1000 étel..,
krotak
2021. szeptember 22. 15:37
Az átlag magyar ember hol, és mennyiért juthat a csillagos termékekhez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik