Tegnap egy posztban megtámadott Jászberényi Sándor

2021. szeptember 20. 12:24

Földes András
Facebook
Az író-haditudósító alaptalanul aggódik.

„Szomorú, plusz méltatlan helyzettel kell foglalkoznunk, de pont emiatt rövid leszek. Tegnap egy posztban megtámadott Jászberényi Sándor, író és haditudósító, miszerint egy lány mailjének posztolásával kitettem az amúgy kitakart nevű, beazonosíthatatlan lányt a tálib titkosszolgálat támadásának. Az író-haditudósító azonban alaptalanul aggódik a következők miatt:

1. Az afgán helyzet teljesen más, mint ahogy Jászberényi itthonról elképzeli. Nincs mindenhol titkosrendőrség, hanem ellenkezőleg, káosz van, a katonák a saját feletteseiknek nem engedelmeskednek, nincs rendszer, épp cikkeztem, ezért raboskodunk ugye hat órát egy helyőrségben, ahogy arról itt írtam.

Jászberényi összekeveri a kaotikus afgán helyzetet egy általa talán jobban ismert, jól beállt arab diktatúrával, például a szírekkel.

2. A lány azért is beazonosíthatatlan amúgy, mert nem egyetlen nővel interjúztam, hanem néggyel, különböző napokon, különböző helyeken. Ezzel a lánnyal ráadásul spontán találkoztunk az utcán, tehát nem is leszervezett dolog volt, amit tudhatott volna bárki.

Plusz nem csak ezzel a nővel beszéltünk aznap az utcán. Sokakkal váltottunk szót városi riportunk alatt.

Összefoglalva: ha létezne is egy mindne lépésünket figyelő, nagyon éber titkosrendőrség (amely nem létezik Afganisztánban), akkor legalább tíz nőt kellett volna hogy letrackeljen. És utána mi van? Ki van takarva a neve. Kínvallatják a tíz nőt, hogy melyik írta nekem azt a felháborító információt, hogy depressziós? Ráadásul nem csak ez a lány volt művelt és angolul tudó. Beszéltem ügyésznővel, újságírónővel is. Szóval semmi esély arra, hogy még ha akarnák is, megtalálják ezt a kitakart nevű lányt.”

Nyitókép: MTI/AP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés